Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken bier wordt nog duurder door oorlog Oekraïne

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken bier wordt nog duurder door oorlog Oekraïne

03 mei 2022 om 14:19

Heineken heeft medegedeeld dat bier nog duurder gaat worden de komende tijd. Dit heeft te maken met de oorlog in Oekraïne, een belangrijke graanproducent.

Heineken ellipse glazen naast elkaar op eurobiljetten
Amstel bieren en radler
Lagunitas bieren op tafel

Bier nóg duurder

Eerder dit jaar kondigde Heineken al aan dat het bier dit jaar nog duurder gaat worden. Bovenop die verwachte prijsverhoging zorgt de oorlog in Oekraïne voor een schaarste aan graan, waardoor de prijzen van dit belangrijke ingrediënt voor bier verder zullen stijgen.

Lees ook

Kwartaalcijfers Heineken

Heineken had al prijsverhogingen doorgevoerd en daardoor steeg de omzet in het eerste kwartaal met ruim een derde vergeleken met vorige jaar. De omzet was 7 miljard euro en dat bereikte Heineken door 5 procent meer bier te verkopen. De winst kwam vorig kwartaal uit op 417 miljoen euro, tegenover 168 miljoen euro in de eerste drie maanden van vorig jaar. In de winst is de afschrijving van circa 400 miljoen euro voor het beëindigen van de Russische activiteiten nog niet opgenomen.

Hogere bierprijzen

Naast de oorlog in Oekraïne waren er dus al meerdere oorzaken bekend van het steeds duurder wordende bier. De grondstoffen, energie en transportkosten zijn allemaal hoger geworden, waardoor Heineken genoodzaakt is om het bier duurder te maken. Voor de Nederlandse consument betekent het dat een krat Heineken de afgelopen jaren flink in prijs is gestegen en de verwachting is dat de prijs verder door zal stijgen. 

Heineken krat prijsverloop

Cookie instellingen