Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken boekt recordwinst over 2007

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken boekt recordwinst over 2007

20 februari 2008 om 12:41

Heineken heeft over 2007 een stijging van de nettowinst voor bijzondere posten en amortisatie van merken (BEIA) gerealiseerd van 22,6 procent tot 1,1 miljard Euro ten opzichte van 0,9 miljard Euro in 2006.

Heineken boekt recordwinst over 2007

Bierbrouwer Heineken heeft de nettowinst voor bijzondere posten vorig jaar met 23 procent zien stijgen tot 1,12 miljard euro. Het concern had een groei tussen 20 en 25 procent verwacht. De omzet groeide met 6 procent naar 12,56 miljard euro. Dat maakte de Nederlandse bierbrouwer vandaag bekend.

Ook voor dit jaar verwacht Heineken een positieve autonome nettowinstgroei. Het bedrijf heeft de gestegen prijzen voor grondstoffen (mout) en verpakkingsmateriaal (aluminium voor blikjes) kunnen doorberekenen in de verkoopprijzen.

Heineken verwacht dat de prijzen voor grondstoffen en verpakkingsmateriaal dit jaar met 15 procent zullen stijgen. In Europa zullen de prijzen tussen de 3 en 4 procent gaan stijgen, zo rekende financieel topman René Hooft Graafland voor. De operationele winst kwam vorig jaar uit op 1,53 miljard euro, ruim 16 procent lager dan een jaar eerder. Heineken wijt dit aan de miljoenenboete die het aan de Europese Commissie moest betalen wegens verboden kartelafspraken.

Bestuursvoorzitter Jean-François van Boxmeer is na ‘een uitstekend jaar’ vol vertrouwen dat Heineken dit jaar verder zal groeien ‘ondanks de stijgende inkoopprijzen van grondstoffen en verpakkingsmaterialen en onzekere economische vooruitzichten in enkele regio's’.

Aandeelhouders Heineken kunnen een dividend tegemoet zien van 0,70 euro per aandeel.

Cookie instellingen