Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken en InBev verkopen weer meer bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken en InBev verkopen weer meer bier

16 mei 2007 om 13:59

De bierbrouwer Heineken heeft in de eerste vier maanden van dit jaar 11,3 procent meer bier verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De brouwer verkocht over de hele wereld 34,9 miljoen hectoliter bier, meldde Heineken woensdag.

Heineken en InBev verkopen weer meer bier

Ook met de grooste bierbrouwer ter wereld ging het goed, want InBev heeft een goed kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 9 procent tot ruim 3 miljard euro. Het bedrijfsresultaat klom van 812 miljoen euro naar 962 miljoen euro.
Inbev, bekend van onder meer Jupiler, Hertog Jan, Dommelsch, Leffe en Stella Artois, deed het in West-Europa minder goed. De winst daalde hier met 2,2 procent tot 98 miljoen euro. Het bedrijf stelt zich desondanks ten doel om als geheel harder te groeien dan de markt.

Heineken handhaaft de verwachtingen voor dit jaar van een autonome groei van de nettowinst van tussen de 10 en 13 procent. Verder maakt de bierbrouwer bekend op schema te lopen met het kostbesparingsprogramma. Heineken wil dit jaar tussen de 135 en 155 miljoen euro besparen (zodat ze het bier wat goedkoper kunnen maken / om meer geld aan de aandeelhouders te kunnen geven  ).

Cookie instellingen