Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken & KNVB versterken partnership

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken & KNVB versterken partnership

08 augustus 2019 om 13:04

Het unieke partnership van Heineken en de KNVB wordt verlengd en versterkt tot en met in elk geval 2024. De voetbalbond en de brouwer werken al een kwart eeuw op vele terreinen samen.

Heineken en Oranje
Heineken 0.0 blik en fles
Heineken 0.0

Heineken en Nederlands voetbal

Het samenspel zal, naast commerciële activiteiten, onder andere bestaan uit grootschalige activaties voor Oranjefans rondom de wedstrijden van het Nederlands mannen én vrouwen elftal in de OnsOranje Fanzones. Maar ook op het gebied van de gezonde sportkantines in het amateurvoetbal zal Heineken zich meer laten gelden, waarbij het populaire alcoholvrije Heineken 0.0 een belangrijke rol gaat spelen. Een andere in het oog springende verandering is dat met ingang van komend seizoen niet Amstel maar Heineken 0.0 tijdens de TOTO KNVB Bekerfinale prominent aanwezig zal zijn. Van de Oranjefans tot de gezonde kantines en de bekerfinale wil Heineken wil de connectie met het voetbal verder verstevigen.

‘Never change a winning team’

Heineken logo David Lette, Marketing Directeur bij Heineken Nederland: “Heineken is een zeer trouwe commerciële partner van de KNVB en ik ben ongelofelijk blij dat we opnieuw naar elkaar hebben uitgesproken om onze unieke band voort te zetten. Net als op het veld geldt ook hier ‘never change a winning team’. Het mooie is dat we op iedere veldpositie een rol van betekenis kunnen spelen; wat start bij de amateurverenigingen, waar we onze verantwoordelijkheid steviger gaan pakken op het gebied van verantwoord alcoholgebruik, tot aan de finale van de beker en alle gezelligheid in en rondom de stadions tijdens de kwalificatiewedstrijden en eindtoernooien zoals een EK, WK of Olympische Spelen. Van hier tot Tokyo heeft Heineken wat betreft fanbeleving een prachtige reputatie hoog te houden. Al met al is Heineken ehttps://www.biernet.nl/bier/brouwerijen/nederland/zuid-holland/zoeterwoude/heinekenen zeer complete speler en zijn we topfit voor weer vijf nieuwe seizoenen.”

Jean Paul Decossaux, commercieel Directeur bij de KNVB: “Wij zijn ontzettend trots op onze lange samenwerking en de meerjarige verlenging hiervan. Heineken zal de beleving bij de Oranjefans verder versterken en ook breed inzetten op verantwoord alcoholgebruik bij zowel de OnsOranje Fanzones als de amateurverenigingen. Dit sluit naadloos aan op onze visie en programma’s waarmee we bewegen en een gezonde levensstijl willen stimuleren.”

Verantwoord

Heineken neemt verantwoord alcoholgebruik zeer serieus en om dit kracht bij te zetten zal langs de sportvelden – daar waar Heineken aanwezig is – vooral de 0.0 uiting te zien zijn. Het gros van de boarding wordt komende weken daarom vernieuwd.

Lees ook

Naast het veld zal ook in de sportkantines hier fors op worden ingezet. De KNVB is al langer bezig om op deze plek de keuze voor gezond eten en drinken makkelijker en aantrekkelijker maken. Heineken zal met 0.0 onderdeel zijn van deze nieuwe frisse koers. “Als het aan ons ligt begint ook de derde helft met ‘de brilstand’. Met Heineken 0.0 hebben we immers een heerlijk alcoholvrij pils om de overwinning mee te vieren of een verlies mee te verwerken”,  aldus David Lette.

Heineken 0.0 uitgeschonken

Oranjefans

Speelt het Nederlands Elftal (M/V) dan is daar het Oranje Legioen. En waar het Oranje Legioen is, daar is er de officiële ‘OnsOranje Fanzone’, waar je onder het genot van een drankje en muziek samen alvast in de stemming komt voor de wedstrijd. Het is inmiddels een vertrouwde ontmoetingsplek voor Oranjefans, die van heinde en verre komen om hun team of favoriete voetballer aan te moedigen. Heineken zal deze warme ‘thuisbasis’ de komende jaren voor zowel Oranje als voor de OranjeLeeuwinnen faciliteren en daar waar mogelijk uitbouwen.

Bekerfinale

Onderdeel van de nieuwe afspraken tussen de voetbalbond en de brouwer is dat met ingang van seizoen 2019/2020 Heineken in plaats van Amstel als sponsor is verbonden aan de TOTO KNVB Bekerfinale. Hiermee wordt er duidelijk voor een nieuwe koers gekozen, Amstel was immers sinds 1995 aan ‘De Beker’ verbonden.

David Lette: “Voor ons is het een hele logische stap om het voetbaldomein verder met Heineken in te vullen. We zijn natuurlijk al volop aanwezig rondom de wedstrijden van het Nederlands Elftal en de Champions League. Het is dus niet zo gek dat we met de bekerfinale de connectie tussen Heineken en voetbalplezier verder verstevigen. Bovendien biedt het de kans om ons relatief nieuwe Heineken 0.0 pils prominent te promoten. Dit is uiteraard commercieel interessant maar is ook in lijn met ons verantwoord alcoholbeleid. Heineken 0.0 past perfect in een sportomgeving en we zullen dit de komende jaren verder gaan uitbouwen.”

Binnen de commerciële strategie van de KNVB kunnen partners zich tegenwoordig aan specifieke voetbaldomeinen verbinden. Heineken heeft een passende plek in deze strategie en gaat dus activeren op de domeinen Fans, Fit en de KNVB Beker.

Cookie instellingen