Mozambique header image

Heineken in Mozambique

Heineken is begonnen met het bouwen van een brouwerij in Mozambique. Er was al een verkoopkantoor van Heineken te vinden in dat land. In de bouw van deze brouwerij wordt 85 miljoen euro gestopt.

12 december 2017 om 15:30


Heineken in Afrika

De nieuwe brouwerij in Afrika heeft een capiciteit van wel 0,8 miljoen hectoliter bier per jaar. Er kunnen dus maximaal 320 miljoen flessen Heineken van de band rollen per jaar. Volgens Heineken zelf zijn al die flesjes bedoeld voor Mozambique.

Heineken pils

Waarom Mozambique?

De brouwerij in Mozambique is de zestiende op het Afrikaanse continent. Enkele jaren terug opende Heineken een brouwerij in Ethiopië en vorig jaar werd er een brouwerij geopend in Ivoorkust. Dit past allemaal in het plan van misschien wel het bekendste Nederlandse bedrijf, Heineken is de laatste jaren aan het groeien en aan het uitbreiden in Afrika, Azië en opkomende Zuid-Amerikaanse landen.

Mozambique is interessant vanwege de jonge bevolking en de grote trek naar de steden. De bevolking in Mozambique krijgt steeds meer te besteden en zo is er dus ook ruimte voor luxe producten zoals Heineken bier

De brouwerij in Mozambique levert iniedergeval ongeveer tweehonderd banen op verwacht de brouwerij. De brouwerij wilt ook minstens 60% van de gebruikte grondstoffen halen uit Mozambique.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Welcome to the family
Bavaria komt met een nieuwe commercial én slogan: Welcome to the family. Bavaria wilt je het gevoel geven dat je bij de familie hoort als je Bavaria drinkt.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener