Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken: meer bier verkocht, minder winst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken: meer verkocht, minder winst

18 april 2018 om 13:10

Heineken heeft in het eerste kwartaal van 2018 meer bier weten te verkopen, maar minder winst geboekt vergeleken met vorig jaar. Heineken maakte dit bekend in een tussentijds handelsbericht. 

Totale biervolume

Het totale verkochte biervolume werd in het eerste kwartaal met 4,3% opgevoerd. Hierbij had het eigen merk met een volumegroei van 8,1% een bovengemiddelde bijdrage. In Europa viel het biervolume met 1,7% lager uit dan vorig jaar, dit was te wijten aan het koude weer op het continent. 

Azië bleek de grootste groeimarkt voor Heineken, hier werd het biervolume met 11,3% opgevoerd. Vooral het Tiger bier blijkt voor een impuls in de verkopen te zorgen. In Noord- en Zuid-Amerika stegen de volumes met 6,8%. In Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten stegen de biervolumes met 6,1%. 

Heineken Corporate

Heineken resultaat zoals verwacht

Heineken handhaaft de vooruitzichten voor heel 2018. De resultaten van de Nederlandse brouwer waren zoals verwacht door het concern. De gerapporteerde winst daalde tot 260 miljoen vergeleken met 293 miljoen in 2017. De nettowinst (beia) viel wel hoger uit dan in 2017.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties