Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken neemt belang in Amerikaanse Craft Beer brouwer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken neemt belang in Amerikaanse Craft Beer brouwer

09 september 2015 om 14:30

Heineken heeft een 50%-belang genomen in de Lagunitas Brewing Company. Lagunitas is de op vier na grootste craft beer brouwer in de VS.

Heineken wil hiermee een voet aan de grond krijgen in de dynamische, snel groeiende Craft Beer markt.

Heineken neemt 50% belang in Lagunitas Brewing Company

Heineken heeft een 50%-belang genomen in de Lagunitas Brewing Company, de op vier na grootste brouwer in volumes van de VS, zo meldt het concern dinsdag.
De financiële details van de transactie worden niet vermeld.

Lagunitas Brewing Company

Lagunitas logo Lagunitas is in 1993 opgericht in Californië. Lagunitas is bekend van biermerken als Lagunitas IPA, A Little Sumpin' Sumpin', Daytime, Pils, Sucks, Hop Stoopid en Maximus. Het concern verkoopt op jaarbasis in 2015 naar schatting 1 miljoen hectoliter bier en heeft twee brouwerijen is respectievelijk Petaluma (Californië) en Chicago (Illinois). Een derde brouwerij is momenteel in aanbouw en zal in Azusa (Californië) komen te staan, zo meldt Heineken.

Lees ook

Naast zijn landelijke aanwezigheid in de Verenigde Staten is Lagunitas actief in het Verenigd Koninkrijk, Canada, Zweden en Japan.

Lagunitas bieren

Craft Beer in de VS

In de VS presteert Craft Beer het best ten opzichte van de algehele biermarkt. 11% van het totale volume geproduceerd bier is nu Craft Beer. Binnen het Craft Beer segment is de IPA de snelst groeiende categorie

Cookie instellingen