Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken overweegt de verkoop van Chinese tak

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken overweegt de verkoop van Chinese tak

09 maart 2018 om 14:00

Heineken overweegt om de activiteiten in China te gaan verkopen. Volgens verschillende bronnen is CR Beer in gesprek met Heineken over een overname van de divisie en zou er een flink bod geplaatst zijn.

Heineken overname China
Logo Heineken brouwerij
Tiger Beer logo

De deal

Met de deal zou een bedrag zijn geboden van meer dan 1 miljard dollar. In deze deal zouden drie brouwerijen van Heineken in China worden overgenomen. Daarnaast ook alle desbetreffende distributie-activiteiten van Heineken en alle merken van Heineken in China.

Volgens de bronnen zou een aandelenruil tot de opties behoren om overeenstemming te bereiken. CR Beer (China Resources Beer) aast vooral op het premiumbier van Heineken. Heineken verkoopt onder meer A-merken Heineken, Tiger en Sol in China.

Biermarkt China

Biermarkt China Qua volume is China de grootste biermarkt van de wereld. Echter loopt de verkoop van bier in het land al enkele jaren terug. Bij premiummerken was in de periode juist sprake van een forse groei.

Lees ook

Heineken was in 2016 goed voor 0,5% van de Chinese markt. De brouwerij loopt tegen één ding aan in China en dat is om een sterk distributie netwerk op te bouwen. CR Beer heeft een kwart van de biermarkt in handen. 

Grote brouwers in de wereld als Heineken, AB inBev en Carlsberg kampen in verschillende opkomende markten met de concurrentie van lokale brouwers.