Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken past winstverwachting aan naar beneden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken past winstverwachting aan naar beneden

25 oktober 2019 om 11:15

Heineken heeft de winstverwachting, die zij begin 2019 gemaakt hebben, aangepast. De verwachte 5 procent groei is door Heineken naar beneden bijgesteld naar zo'n 4 procent.

Heineken past winstverwachting aan
Logo Heineken brouwerij
Heineken logo

Dalende cijfers voor Heineken in Nederland

In het derde kwartaal zag Heineken teruglopende verkopen in eigen land. Dit zorgde voor een daling van ongeveer 5 procent. Heineken heeft daarom de winstverwachting voor 2019 naar beneden bijgesteld. Waar eerst de verwachting van 5 procent groei was is deze nu gedaald naar zo'n 4 procent groei. 

Heineken Fles

Lees ook

Heineken doet het goed buiten Nederland

Buiten Nederland zit het met de groei van de brouwerij wel goed. Als je naar West-Europa in zijn geheel kijkt is er wel groei gerealiseerd, namelijk 1,6%. Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië dragen het meest bij aan de groei. In Polen is er juist een krimp van ongeveer 5%. 

Azië is op het moment de belangrijkste target voor Heineken. Hier is een flinke groei gerealiseerd, 13,9 procent in het derde kwartaal. Hiermee is Azië het gebied met de hoogste groeicijfers. De winstverwachting is niet alleen lager uitgevallen door de tegenvallende cijfers in eigen land. Ook de gestegen kosten voor de verpakkingen waren hier debet aan. 

Cookie instellingen