Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken schrapt 150 banen in Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Heineken schrapt 150 banen in nederland

Heineken schrapt 150 banen in Nederland

22 mei 2015 om 11:37

Heineken schrapt in Nederland 150 arbeidsplaatsen bij zijn hoofdkantoor. Dat stelde een woordvoerder van vakbond FNV donderdag. 

Een woordvoerster van Heineken bevestigt dat er arbeidsplaatsen verdwijnen, maar wil nog geen getal noemen voordat de ondernemingsraad zich hierover heeft uitgesproken. De reorganisatie werd al in maart aangekondigd, woensdag zijn de betrokken werknemers ingelicht. De laatste reorganisatie van Heineken was in oktober 2012.

FNV verbaast over plannen Heineken

Volgens de FNV wil de bierfabrikant voor 1 juli klaar zijn met het adviestraject en met uitkeringsinstantie UWV. Zo kan het personeel worden ingelicht of zij hun baan verliezen of opnieuw kunnen solliciteren. Want naast de banen die verdwijnen moet er op 140 posities opnieuw worden gesolliciteerd. „Voor 290 mensen is de situatie dus onzeker”, voegde de woordvoerster van de bond toe. 

FNV verbaast zich over de ontslagaankondiging. "Normaal vinden dit soort reorganisaties geleidelijk plaats. Ook hebben we formeel onze zorgen geuit of 1 juli wel haalbaar is", zegt FNV-bestuurder Jet Grimbergen.

Voor de werknemers die hun baan verliezen geldt het sociaal plan uit de cao, de vakbonden zijn tevreden over die afspraak. Grimbergen maakt zich wel zorgen over de honderdveertig medewerkers die opnieuw moeten solliciteren. "We weten niet of die mensen een baangarantie krijgen."

Ontslagen bij Heineken

De voorlichter van Heineken wilde niet bevestigen of ontkennen dat er onder die groep nog meer ontslagen vallen. "Alle varianten zijn mogelijk", aldus de zegsvrouw.

De reorganisatie, die binnen de gehele internationale tak wordt doorgevoerd, moet Heineken efficiënter en flexibeler maken omdat er bestuurslagen binnen de organisatie verdwijnen. Volgens FNV zullen er binnen de Heineken Group ook in Singapore en de Verenigde Staten banen komen te vervallen.

Op het hoofdkantoor van Heineken in Nederland werken nu nog ongeveer 1400 mensen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties