Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken sponsor Olympische Spelen Londen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken sponsor Olympische Spelen Londen

04 februari 2011 om 10:58

De Olympische Spelen van Londen zullen volgend jaar sowieso een Nederlandse tintje hebben. Bierbrouwer Heineken ondertekende donderdag een contract met de olympische organisatie, waardoor tijdens de Olympische Spelen alleen Heineken bier of andere Heineken merken gedronken wordt.

Heineken sponsor Olympische Spelen Londen

Tijden de Olympische Spelen in 2012 in Londen zal op alle officiële plekken alleen maar bier verkocht worden wat van Heineken is. Heineken heeft meerdere biermerken (en ciders) in haar gamma: Heineken natuurlijk, maar ook  Foster’s, Newcastle Brown Ale, Bulmer en Strongbow. "Bij onze Britse brouwerijen zijn 2500 man in dienst en we voeren typisch Britse merken als Bulmer en Foster’s", stelt een woordvoerder van de biergigant, die 30% van de Britse pubs van dranken voorziet.

Heineken-concurrent Bavaria kan zijn borst natmaken als het besluit om guerrillamarketing in te zetten rondom de Spelen, zoals het afgelopen zomer nog deed bij het EK. „Dat beschouwen we als een regelrechte aanval op de Spelen”, stelt directeur van het organisatiecomité LOCOG Paul Deighton, die belooft in dat geval direct in actie te komen. „We zullen bezoekers ook wijzen op de consequenties als ze meewerken aan dit soort acties. Zonder sponsoren kunnen grote sportevenementen niet plaatsvinden.”

Hoeveel Heineken heeft betaald voor deze deal is niet bekend gemaakt. Maar reken maar dat het om veel geld gaat.

Cookie instellingen