Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwer Heineken verhoogt winstverwachting voor 2007

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken verhoogt winstverwachting voor 2007

19 juli 2007 om 10:04

Bierbrouwer Heineken verhoogt de winstverwachting voor dit jaar. Gerekend wordt op een autonome groei van de nettowinst van 20 tot 25 procent, zo maakte het concern gisteren bekend. Dat is bijna een verdubbeling van de eerdere verwachting.

Bierbrouwer  Heineken verhoogt winstverwachting voor 2007

Lees ook

Eerder ging Heineken voor 2007 uit van een winstgroei van 10 tot 13 procent. De verwachting wordt verhoogd omdat de verkoop van bier in diverse regio's sterk is gestegen. Het biervolume van Heineken steeg in het eerste halfjaar met ruim 9 procent naar 58,2 miljoen hectoliter. De meeste groei werd op eigen kracht geboekt, een klein deel door overnames.

Het kostenbesparingsprogramma van Heineken loopt volgens plan. Het concern hoopt vanaf volgend jaar 450 miljoen euro aan vaste kosten te kunnen besparen.

Met name in Centraal en Oost-Europa, Afrika en Zuid-Oost Azië verkocht Heineken meer bier dan verwacht. Bovendien is de vraag naar een sterk biermerk toegenomen en heeft Heineken zo zijn positie als merk kunnen verstevigen. Een sterke internationale economie en goed weer stuwden de verkoopcijfers ook.

In West-Europa waren de eerste vier maanden van 2007 goed voor mooie verkoopcijfers. De natte junimaand zorgde echter ervoor dat de groei op 1 procent bleef steken. In de Verenigde Staten zag de bierbrouwer het volume van light-bier met 30 procent groeien.

Heineken was in de AEX-index een grote uitblinker. Het aandeel won 7,5%.  En de rek is er nog niet uit zo blijkt, want Rabo Securities, dat al eerder had aangegeven de winstprognose van Heineken conservatief te vinden, verhoogt het koersdoel naar €50 tot €52.

Cookie instellingen