Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken verkoopt 11 procent meer bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken verkoopt 11 procent meer bier

31 oktober 2017 om 09:25

Heineken heeft het afgelopen kwartaal 11 procent meer bier verkocht dan het jaar ervoor. Heineken wist ondanks de aanzienlijk grotere verkoopvolumes de nettowinst miniem te laten stijgen.

Heineken flesjes

Verkoopvolumes Heineken

Heineken verkocht in het derde kwartaal in totaal 6 miljard liter bier. De toename van 11,1 procent komt vooral door de overname van Kirin in Brazilië.

Zonder overnames steeg het volume met 2,5 procent. Dit voldeed aan de verwachtingen van Heineken. In de meeste regio's was er sprake van een toename, behalve in West-Europa, dat nog altijd de belangrijkste markt is. In West-Europa verkocht Heineken 2,8 procent minder bier. Het concern klaagt over slecht weer in Frankrijk en Nederland. 

Rekening gehouden met verschillende afboekingen vorig jaar steeg de nettowinst in de afgelopen negen maanden met minder dan één procent.

Lees ook

Heineken biermerk groeit

Heineken 0.0 flesje en glasHeineken is eigenaar van verschillende merken wereldwijd, maar de meeste inkomsten komen via hun eigen merk. Dat is zo'n bekend merk dat ze de prijzen gemakkelijk omhoog kunnen gooien.

Hierdoor verdient Heineken ook meer op de verkoop van een Heineken biertje dan op de verkoop van bier van één van de andere merken in hun portfolio.