Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken verkoopt minder bier en schrapt banen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken verkoopt minder bier en schrapt banen

30 oktober 2020 om 12:15

Heineken ondervindt nog steeds hinder van de coronacrisis. In het derde kwartaal verkochten zij weer minder bier en zullen ze gaan snijden in personeelskosten.

Lege Heineken flesjes in een driehoeksopstelling
Heineken 0.0 blik en fles
Heineken Brouwerij

Besparen op personeelskosten

Heineken wil 20 procent van de personeelskosten besparen en dat kost mogelijk honderden banen. De Nederlandse brouwer kan nog geen exacte aantallen noemen. De multinational deed eerder de toezegging dat het personeel zich in 2020 geen zorgen hoefde te maken, maar in 2021 ontkomt Heineken niet aan bezuiniging op de personeelskosten.

Lees ook

Minder bier verkocht

Heineken 0.0 blikje, flesje en sixpack De verkoop van bieren uit het Heineken portfolio daalde in de maanden juli, augustus en september met 1,9 procent. De verkoop van bier met het merk Heineken steeg daarentegen met 7,1 procent in het derde kwartaal. In de eerste negen maanden van 2020 werd 8 procent minder bier verkocht. 

Groei voor Heineken 0.0

Groei zat er in de verkoop van Heineken 0.0. Volgens het verslag van Heineken groeide het alcoholvrije bier met dubbele cijfers. Heineken 0.0 groeide met dubbele cijfers met bijzonder sterke prestaties in Brazilië, Mexico en de VS. Heineken 0.0 is dit jaar geïntroduceerd in 11 nieuwe markten, waaronder Vietnam, en wordt momenteel verkocht in 69 markten.