Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken wil binnenvaartschepen klimaatneutraal maken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken wil binnenvaartschepen klimaatneutraal maken

11 juni 2019 om 10:20

Heineken Nederland Supply begint een samenwerkingsverband met als doel om binnen twee tot drie jaar tientallen binnenvaartschepen klimaatneutraal te maken. 
 

Logo Heineken brouwerij
Heineken logo
Heineken flesjes leeg

Klimaatneutraal transport

Heineken is een samenwerkingsverband aangegaan met acht verschillende partijen om samen te werken aan een emissieloze binnenvaart van Heineken. Heineken Nederland Supply is al een lange tijd bezig om verschillende aspecten van het bedrijf te verduurzamen. Momenteel heeft Heineken één elektrisch aangedreven schip dat wordt klaargemaakt voor de vaart. 

Lees ook

Heineken is al langer bezig met het verduurzamen van hun operaties. Zo werken zij al nauw samen met andere partijen in het Groene Cirkels-initiatief. Daarin zetelen onder meer de Provincie Zuid-Holland en Alterra Wageningen UR.

Regeling emissienormen

Het is voor Heineken belangrijk om tijdig te beginnen met verduurzamen voordat het straks te laat is. De emissie-eisen zijn streng, zeker voor de binnenvaart. Het verduurzamen van het wegtransport staat niet stil en is dan ook al even bezig met verduurzamen. Heineken wil zeker niet de boot missen op dit gebied en begint tijdig met verduurzaming van het binnenvaarttransport. Lees meer over de initiatieven met betrekking tot duurzaamheid op de website van Heineken Nederland.