Heineken en duurzaamheid

Heineken wil binnenvaartschepen klimaatneutraal maken

Heineken Nederland Supply begint een samenwerkingsverband met als doel om binnen twee tot drie jaar tientallen binnenvaartschepen klimaatneutraal te maken. 
 

11 juni 2019 om 10:20


Klimaatneutraal transport

Heineken is een samenwerkingsverband aangegaan met acht verschillende partijen om samen te werken aan een emissieloze binnenvaart van Heineken. Heineken Nederland Supply is al een lange tijd bezig om verschillende aspecten van het bedrijf te verduurzamen. Momenteel heeft Heineken één elektrisch aangedreven schip dat wordt klaargemaakt voor de vaart. 

Heineken is al langer bezig met het verduurzamen van hun operaties. Zo werken zij al nauw samen met andere partijen in het Groene Cirkels-initiatief. Daarin zetelen onder meer de Provincie Zuid-Holland en Alterra Wageningen UR.

Regeling emissienormen

Het is voor Heineken belangrijk om tijdig te beginnen met verduurzamen voordat het straks te laat is. De emissie-eisen zijn streng, zeker voor de binnenvaart. Het verduurzamen van het wegtransport staat niet stil en is dan ook al even bezig met verduurzamen. Heineken wil zeker niet de boot missen op dit gebied en begint tijdig met verduurzaming van het binnenvaarttransport. Lees meer over de initiatieven met betrekking tot duurzaamheid op de website van Heineken Nederland.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Schneider Weisse Tap7

Forgive the men
Alsjeblieft vrouwen, vergeef de mannen. Ze kunnen er niks aan doen. Zo zijn mannen nou eenmaal.

Meer reclames van Schneider Weisse Tap7

Laatste reacties