Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken wil Krombacher overnemen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken wil Krombacher overnemen

01 augustus 2008 om 20:09

Bierbrouwer Heineken overweegt zijn Duitse branchegenoot Krombacher over te nemen. Dat schrijft de Duitse Financial Times woensdag, echter zonder vermelding van bronnen.

Heineken wil Krombacher overnemen

Volgens de krant is Bernhard Schadeberg, directeur en aandeelhouder van Krombacher, verschillende keren op het hoofdkantoor in Amsterdam geweest om hierover te praten. Heineken zou momenteel aan het onderzoeken zijn hoe het de overname vorm zou kunnen geven. Daarbij wordt ook nagedacht over een minderheidsbelang voor de eigenaren van Krombacher in Heineken.

Een woordvoerder van Krombacher ontkende het nieuws tegenover persbureau Reuters. Heineken onthield zich van commentaar. Krombacher, dat sinds 1803 bestaat, produceert onder meer Krombacher Pils. Daarnaast is het in Duitsland distributeur van Schweppes en Orangina. 

Dat de Duitse markt lastig is voor Heineken, bleek tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers van 2007. FEM Business schreef in het artikel ‘Duits bierdrama’ van 8 maart 2008 dat de overname van Karlsberg door de Nederlandse bierbrouwer een tragedie is geworden. Door een getrapte constructie had Heineken een last van 160 miljoen euro moeten nemen voor Karlsberg. Een groot bedrag voor een bierbrouwer met een afzet van 4 miljoen hectoliter bier.

Cookie instellingen