Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Herlancering Nederlandse vergeten bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Herlancering vergeten Nederlandse bieren

12 juli 2016 om 11:48

United Dutch Breweries lanceert d'Oranjeboom Princesse bier en Princesse witbier.

Twee vergeten luxe bieren uit de achttiende eeuw. 

Princesse bier en Princesse witbier
Princesse witbier logo
Princesse bier logo

Princesse bier dankt haar naam aan Anna van Hannover, Prinses van Oranje Nassau en werd een eeuw voor de India Pale Ale al wereldwijd gedronken. Een stuk vergeten Nederlandse biergeschiedenis, opnieuw tot leven gewekt en in al zijn eigenheid gebrouwen en gebotteld.

Oranjeboom Archieven

Stijn Deelen, directeur van United Dutch Breweries: “In een zoektocht door onze eigen Oranjeboom archieven in Rotterdam, ontdekten we vorig jaar enkele unieke Oranjeboom recepten. Met onze bier specialisten doken we in de oude documenten, en ontrafelden de receptuur voor een aantal verloren bieren, waaronder dit Princesse bier. Samen met microbrouwerij de Beyerd in Breda besloten we om dit bier als eerste weer terug te brengen, natuurlijk in haar oorspronkelijke smaak."

Verdwenen luxe bieren

Deelen vervolgt: “Met d'Oranjeboom lanceren wij deze verdwenen biersoort in twee varianten: Princesse bier en Princesse witbier. Princesse is een bovengistende luxe biersoort, gekenmerkt door een rijke, volle en kruidige smaak. Begin vorige eeuw helaas verdwenen met de opkomst van goedkopere ondergistende lagers. Huidige smaaktrends in de bierwereld gaan sterk terug richting deze kruidige en hoppige biersoorten.”

D'Oranjeboom Princesse bieren

Princesse bier van d'Oranjeboom in flesD'Oranjeboom Princesse bier kenmerkt zich door haar eigen unieke receptuur. Zoethout, koriander en curaçao zorgen voor een kruidige smaakbeleving. Een subtiel doordrinkbaar ongefilterd bier met een volle bitterheid.

Lees ook

Gebrouwen met de hopsoorten Hallertauer Magnum & Tettnanger, die het een lange krachtige nasmaak en een gedenkwaardig karakter geven. De gebruikte moutsoorten zorgen voor een prachtig oranje kleur en geven het die extra koninklijke flair. Het Saison gist is de finishing touch van deze uitzonderlijke bieren.

Het Princesse witbier is in 1788 gebrouwen als een Vlaamse ode aan het Hollandse Princesse bier. Deze troebele witte variant heeft een volle smaak, aangename bitterheid en een goed gebalanceerde frisse zuurheid.

Verkrijgbaarheid Princesse bier

Beide varianten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij speciaal geselecteerde slijterijen en horeca in een 33cl fles. Voor foto’s, meer informatie over d'Oranjeboom Princesse bier en locaties waar deze achttiende-eeuwse meesterwerken verkocht worden zie: doranjeboom.com.