Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij De Beyerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij De Beyerd

Brouwerij De Beyerd is een bierbrouwerij uit Breda (Nederland) die is opgericht in 2003. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

De Beyerd brouwerij
Beyerd Herfstbock - Proef de herfst!
Brouwerij de Beyerd logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij De Beyerd

Brouwerij De Beyerd heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij De Beyerd!
 • Beyerd Herfstbock - Bock - 6%

  Door het gebruik van gebrande moutsoorten heeft de Beyerd Herfstbock een zacht gebrande smaak met op de achtergrond heerlijke tonen van karamel. Je proeft in dit bier echt de herfst!

  Achtergrond informatie

  Drie Hoefijzers Klassiek

  De Huisbrouwerij de Beyerd startte medio 2003 haar brouwactiviteiten achter het gelijknamig restaurant. Vanuit het restaurant hebben de bezoekers het zicht op de fraaie koperen brouwketels. Toen Interbrew in september 2002 bekend maakte dat in 2004 de Oranjeboom Bierbrouwerij in Breda zou gaan sluiten hebben we onze wens bij Interbrew neergelegd of wij Drie Hoefijzers Klassiek, in onze brouwerij kleinschalig zouden mogen brouwen. Vol enthousiasme werd dit voorstel onthaald en wij kregen hiervoor een licentieovereenkomst. Deze overeenkomst gaf ons direct de mogelijkheid om professioneel voor de dag te komen. Niet alleen het gebruik van de naam Drie Hoefijzers Klassiek maar ook de volledig ontwikkelde receptuur en het gebruik van de originele gistcultuur (ITB 100) stond ter onze beschikking. Deze gist was jarenlang bewaard in de gistbank van Interbrew.
  Cas Meijling, brouwingenieur die aan de wieg stond van de originele Drie Hoefijzers Klassiek, begeleide de brouwer al vanaf de brouwplannen. Ook voert hij regelmatig kwaliteitscontroles uit en waar nodig ondersteunen om de het bier zo authentiek mogelijk te laten smaken.

  'Nieuwe' installatie

  Eind oktober 2003 werd het contract getekend voor de aankoop van een compleet nieuwe brouwinstallatie. Een brouwinstallatie van vijf hectoliter die per week maximaal 900 liter bier kan produceren. Veel van de apparatuur is overigens ook afkomstig van Bredase Oranjeboom Bierbrouwerij. De drie open gistbakken komen bijvoorbeeld uit de oude Drie Hoefijzers Klassiek kelder van Oranjeboom die ook 6 lagertanks van 1000 liter beschikbaar stelden.

  Lees ook


  Op vrijdag 2 april 2004 werd met de overdracht van het gist het voortbestaan van dit Breda's bier verzekerd. Vanaf de gesloten Oranjeboom Bierbrouwerij aan de Ceresstraat ging het in optocht naar De Beyerd in de Boschstraat.De eerste proefbrouwdag vond plaats op 21 april 2004 en op 6 mei was er de eerste Drie Hoefijzers Klassiek van het vat. De officiële opening is gepland op 9 juni 2004, dezelfde tijd dat het grote Oranjeboom in Breda geruisloos het laatste bier afleverde. Het 'nieuwe' bier werd aanvankelijk alleen in het eigen café getapt maar later wordt het bier ook in meer café's in Breda getapt en zal het ook op fles verkrijgbaar zijn.

  Licentie verlengd

  In mei 2009 hebben Bierbrouwer InBev Nederland en Café De Beyerd uit Breda de licentie voor Drie Hoefijzers Klassiek bier met 5 jaar verlengd. Uitbater Piet de Jongh van Café De Beyerd is blij met de vernieuwde overeenkomst: “We hebben de afgelopen vijf jaar bijna 65.000 liter Drie Hoefijzers Klassiek gebrouwen en verkocht. Liefhebbers van Drie Hoefijzers Klassiek zijn er de komende vijf jaar dus ook zeker van dat ze hier dit heerlijke bier kunnen blijven drinken”

  Schwarzbier

  Brouwerij de Beyerd komt als eerste Nederlandse brouwerij met Schwarzbier. Dit donkere bier komt hoofdzakelijk uit het oosten van Duitsland waar deze biersoort steeds populairder wordt. In 2009 brouwede marktleider Köstritzer al 383.000 hectoliter. Het nieuwe biertje werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de zesde aandeelhoudersvergadering van Brouwerij de Beyerd op 24 maart 2009.

  Brouwerij De Beyerd in het nieuws

  • Verlenging samenwerking AB InBev en De Beyerd

   Samenwerking Café De Beyerd en AB InBev verlengd

   Café Restaurant Brouwerij De Beyerd uit Breda en Bierbrouwerij AB InBev hebben de samenwerking voor het brouwen van Drie Hoefijzers Klassiek met vijf jaar verlengd.

  • BAV logo

   BAV Bieretiketten verkiezing

   BAV – bieretiketten verkiezing 2015.  ">Op 19 september a.s. tijdens de BAV 64e internationale bier en verzameldag wordt de winnaar bekend gemaakt van de BAV – bieretiketten verkiezing 2015.  

  Cookie instellingen