Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan 0.0 met vernieuwde receptuur gebrouwen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan 0.0 met vernieuwde receptuur gebrouwen

22 juli 2021 om 09:07

De brouwers van Hertog Jan zijn niet tevreden over hun eigen 0.0 en passen daarom recept aan. De bierbrouwer komt met een vernieuwde receptuur om de originele pilsener te evenaren.

Hertog Jan 0.0 De Revisie gelanceerd
Proosten met glazen HJ 0.0
Hertog Jan brouwerij

Hertog Jan 0.0 'De Revisie'

Een smaak die bijna niet te onderscheiden is van de originele pilsener. Dat is de belofte van de vernieuwde alcoholvrije ‘Hertog Jan 0.0’ die van vanaf nu in de schappen ligt. De brouwers van Hertog Jan waren niet tevreden over hun bestaande 0.0. Het bier lag nog te ver van de vertrouwde pilsener af, daarom komt de brouwerij nu met een revisie. De Limburgse brouwer wil voor ieder biermoment een passend bier aanbieden, ook als je geen alcohol drinkt.

Proosten met Hertog Jan 0.0 Al jaren op rij groeit de populariteit van alcoholvrije bieren. In 2020 steeg de verkoop van alcoholvrij bier zelfs met 8,5 procent. Hertog Jan bracht in het najaar van 2019 zijn eerste alcoholvrije pilsener op de markt. Hoewel de komst van de 0.0 werd toegejuicht, waren sommige experts en consumenten kritisch. Te zoet en nog te weinig de smaak van de echte Hertog Jan pilsener. Dit was de reden voor de brouwers om opnieuw aan de slag te gaan met hun alcoholvrije bier.

Meesterbrouwer over het nieuwe recept

Gerard van den Broek, meesterbrouwer bij Hertog Jan vertelt: "Bier dat niet aan ieders verwachtingen voldoet, dat wil je als brouwer niet. En ook al is het niet leuk om toe te geven, onze 0.0 kon gewoon beter. We hebben veel geleerd de afgelopen jaren en nu een bier gebrouwen dat dichterbij onze originele pilsener ligt: Hertog Jan 0.0 De Revisie. Verfrissend, fruitig en met een licht bittertje. De herkenbare smaak van Hertog Jan Pilsener, maar dan zonder alcohol. Om op ieder moment van de dag van een van onze bieren te kunnen genieten.”

Lees ook

Originele smaak evenaren  

“We hebben het brouwproces kritisch doorlopen en zijn nu veel beter in staat om de smaak en aroma’s te behouden. We gebruiken bijvoorbeeld Hersbrucker Hop, een Duitse aromahop variëteit uit de Hallertau regio die veel wordt gebruikt in Duitse pilseners. Zo kunnen we een volwaardige Hertog Jan 0.0 brouwen.”, aldus Gerard van der Broek. 

Hertog Jan 0.0

Hertog Jan 0.0 is een alcoholvrije pilsener, gebrouwen onder leiding van meesterbrouwer Gerard van den Broek. De vernieuwde Hertog Jan 0.0 heeft de herkenbare smaak van de originele pilsener. Om optimaal van het bier te kunnen genieten dient het gekoeld te worden op 3 graden. 

De vernieuwde Hertog Jan 0.0 ligt vanaf nu gebotteld in zowel fles als blik in de winkel. Daarnaast is het bier ook te verkrijgen in de brouwerijwinkel in Arcen. De adviesprijs is €3,79 voor 6x30cl fles en €4,69 voor 6x33cl blik.

Hertog Jan 0.0 sixpack op tafel

Cookie instellingen