Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan lanceert alcoholvrij bier | Hertog Jan 0.0

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan lanceert alcoholvrij bier

18 november 2019 om 10:05

Hertog Jan heeft met trots een nieuw bier gelanceerd: Hertog Jan 0.0. Meesterbrouwer Gerard van den Broek heeft jarenlang gewerkt aan het alcoholvrije bier.

Hertog Jan lanceert alcoholvrij bier
Hertog Jan logo
Hertog Jan 0.0

Alcoholvrij Hertog Jan bier

Meesterbrouwer Gerard van den Broek: “De methoden om alcoholvrij bier te brouwen veranderen snel. Het is Hertog Jan 0,0 een ontwikkeling van de toekomst. Wij staan bekend om kwaliteit en winnen met onze bieren veel internationale prijzen. De vraag vanuit bierdrinkers kwam steeds vaker waarom brouwerij Hertog Jan niet met een 0.0 op de markt kwam. Voor ons staat smaak bovenaan, dus we hebben tijd nodig gehad om een smaakvol alcoholvrij bier te ontwikkelen. Dit nieuwe 0.0 bier is gebrouwen met geselecteerde hoppen en dezelfde graansoorten als Hertog Jan Pilsener. Daarnaast staan ons natuurzuiver water en eigen Hertog Jan-gist aan de basis van ons alcoholvrije bier. Ik ben bijzonder trots op het eindresultaat, we hebben nu een 0.0 bier waar we voor 100% achter staan. Een bier met een moutig karakter, kruidige tonen in de achtergrond, een volle smaak met een verfrissende hopbitterheid en een lichtzoete afdronk.

Brouwproces

Alcoholvrij bier kan op verschillende wijzen worden gebrouwen. De meest gebruikte methode is het bier volledig te brouwen en de alcohol er vervolgens weer uit te halen. Zo blijft het meeste van de smaak van het bier behouden.

Lees ook

80% van de smaak wordt bepaald door het aroma. We hebben er bij Hertog Jan daarom hard aan gewerkt om naderhand een smaakvol aroma en een tikkeltje bitterheid aan het bier terug te geven. Dit is een ingewikkeld en complex proces dat tijd nodig had. Het resultaat mag er zijn. Het is een 0.0 geworden om van te genieten”, aldus Gerard.

Verkrijgbaarheid Hertog Jan 0.0

Vanaf week 47 is Hertog Jan 0.0 te koop in de winkels van Albert Heijn en ook online in de webwinkel. In de horeca is het als eerste verkrijgbaar bij de horecazaken van het Hertog Jan Genootschap, www.hertogjan.nl/genootschap/. Binnen enkele weken volgen ook de rest van de horecazaken in heel Nederland. Uiteraard staat de 0.0 ook in de Hertog Jan brouwerijwinkel in Arcen en ook in de online brouwerijwinkel. De adviesprijs is €3,49 voor 6x30cl fles en €4,59 voor 6x33cl blik.

Hertog Jan 0.0 verpakkingen