Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan Bastaard geïntroduceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan Bastaard geïntroduceerd

14 maart 2017 om 14:45

Hertog Jan Bastaard is een premium Radler die volledig gebrouwen is. Niet alleen het Pilsener, maar ook de vruchtenlimonade is gebrouwen met biergist.

Hertog Jan Bastaard in 2 smaken
Hertog Jan Bastaard Appel en Citroengras
Hertog Jan logo

Met de introductie van Hertog Jan Bastaard betreedt de Arcense bierbrouwer een segment dat niet perse bekend staat om ambacht en vakmanschap. Daar willen de Hertog Jan brouwers met hun Bastaard verandering in aanbrengen.

Radler, ambacht en vakmanschap

Hertog Jan Bastaard flesjeVoor de vruchtenlimonade hebben de Hertog Jan brouwers een geheel eigen receptuur ontwikkeld. Behalve frisse citroenen en zoetzure appels hebben ze gebruik gemaakt van bijzondere ingrediënten zoals gember en citroengras.

Na het brouwproces hebben de brouwers net zo lang gemengd en geproefd tot ze de perfecte combinatie hadden gevonden. Gerard van den Broek, meesterbrouwer bij Hertog Jan, vat het kort en krachtig samen: “Bastaard heeft de ideale balans tussen bitter en zoet”.

Hertog Jan Bastaard

Hertog Jan Bastaard sixpackEen verfrissende Radler ontwikkelen met een uitgesproken bierig karakter, dat was de uitdaging die de brouwers zichzelf hadden opgelegd. Want ondanks de sterke marktgroei in de afgelopen jaren, drinkt nog steeds minder dan de helft van de pilsdrinkers Radler.

Radlers worden als te zoet beoordeeld, geen echt bier. Gerard van den Broek: “De naam Bastaard is natuurlijk een knipoog, maar voor ons is het vooral een geuzennaam”.

Hertog Jan Bastaard heeft een alcoholgehalte van 2,7% en is beschikbaar in de varianten Gember & Citroen en Appel & Citroengras. Vanaf maart 2017 is Hertog Jan Bastaard verkrijgbaar in de supermarkt. De adviesprijs voor een sixpack is €4,99.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

TH (gast) op 11-06-2017 om 12:17:51

Dit vind ik de beste radler. Uniek in smaak en blijft de hele tijd lekker. Heb bijvoorbeeld bij Amstel Radler dat het net lijkt of dat het koolzuur er binnen no time vanaf is.

Gerlof Mulder (gast) op 15-05-2017 om 11:42:47

Ben al jaren verknocht aan Hertog Jan, Maar die bastaardjes zijn ook heerlijk en een frisse afwisseling, ga zo door!

Zie meer reacties

Zie minder reacties