Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Meesterbrouwer Hertog Jan in tv-programma Beer Masters

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan binnenkort in tv-programma Beer Masters

19 augustus 2022 om 11:12

Brouwer Micha Peute van Hertog Jan zal binnenkort te zien zijn in het nieuwe tv-programma Beer Masters op Discovery. Het bier Grand Prestige van Hertog Jan zal door hem worden uitgelicht.

Grand Prestige proeven in Beer Masters
Hertog Jan Grand Prestige
Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan in internationaal tv-programma

De Grand Prestige, het kroonjuweel van Hertog Jan, speelt binnenkort een rol in het nieuwe televisieprogramma Beer Masters. In de Britse, vijfdelige serie, die vanaf dinsdag 23 augustus te zien zal zijn op Discovery, strijden verschillende hobbybrouwers uit Europa en het Verenigd Koninkrijk om de titel van beste bierbrouwer. Meesterbrouwer van Hertog Jan Micha Peute neemt als één van de experts ook deel aan het programma en leert de deelnemers alles over essentie van de Grand Prestige.

Bier brouwen

Amy en Maaike uit het Nederlandse Beer Masters team De deelnemende teams, waaronder de Nederlandse Amy en Maaike, worden in vijf afleveringen uitgedaagd om verschillende bierstijlen te brouwen. Iedere aflevering leren de brouwers van de beste, ambachtelijke bieren uit Europa en laten ze zich inspireren door deze processen, geschiedenis en cultuur. Naast de wekelijkse challenges krijgen de deelnemers ook te maken met andere elementen van het brouwen, zoals het ontwerpen van hun eigen bieretiket tot het ontwikkelen van gerechten die ze met hun bieren zouden combineren. Het winnende team van Beer Masters krijgt uiteindelijk de kans om een eigen bier te lanceren

Grand Prestige

In de vierde aflevering van Beer Masters staat de Grand Prestige van Hertog Jan centraal. Het bier, ook wel omschreven als gerstewijn, wordt door de unieke smaak gezien als een van de beste bieren ter wereld en daarom werd meesterbrouwer Micha Peute gevraagd deel te nemen aan het programma. Hij leerde de hobbybrouwers alles over het brouwen van een Belgian Strong Dark Ale, de essentie van de Grand Prestige, waarna ze de opdracht kregen om een bier in dezelfde stijl en van een soortgelijk, hoog alcoholpercentage te brouwen.

Lees ook

Meesterbrouwer Micha Peute: “De Grand Prestige is het kroonjuweel van onze brouwerij. Ik ben er trots op dat wij zo’n mooi bier brouwen dat ook buiten onze grenzen erkenning krijgt. Het was een eer om als de enige Nederlandse meesterbrouwer aan het programma mee te doen en de talentvolle hobbybrouwers uit te dagen een eigen Belgian Strong Dark Ale te brouwen, met onze Grand Prestige als inspiratiebron. Creativiteit en het creëren van een eigen identiteit waren voor mij de belangrijkste punten bij het beoordelen van de brouwsels. Welke uiteindelijk het meest in de smaak viel, is te zien in aflevering vier.”

De Grand Prestige is één van de weinige bieren die langer gerijpt kan worden. Vanaf twee jaar na bottelen gaat het bier evolueren naar een portachtige, complexe smaak en geur. Tegenwoordig liggen er talloze flessen te rusten in de kelder onder de brouwerij in Arcen.

Bekende bierliefhebbers

James Blunt en Jaega Wise van het programma Beer Masters James Blunt, die naast muzikant ook bierliefhebber en pubeigenaar is, presenteert het programma en laat het de verschillende teams tegen elkaar opnemen in de strijd om bierkampioen te worden. Daarnaast zal co-host Jaega Wise, een gerenommeerde biersommelier en -brouwer uit Londen, het werk van de brouwers vakkundig beoordelen. Ook moeten de deelnemers indruk maken op gastjuryleden van de grootste namen uit de brouwerijwereld, waaronder meesterbrouwer van Hertog Jan Micha Peute.

Beer Masters wordt vanaf dinsdag 23 augustus om 21.30 uur wekelijks uitgezonden op Discovery en is tevens te zien op discovery+. Op dinsdag 13 september is de vierde aflevering met de Hertog Jan Grand Prestige te zien.

Beer Masters set

Cookie instellingen