Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige

Hertog Jan Grand Prestige
Brouwerij Hertog Jan Brouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 1982
Soort Gerstewijn
Alcohol 10%
Gisting Bovengisting
Kleur Donkerbruin
Drink temperatuur 10-12 °Celsius
Stamwortgehalte 22.50
Website hertogjan.nl/...
Meer Hertog Jan

Hertog Jan Grand Prestige kopen

Hertog Jan Grand Prestige is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Hertog Jan Grand Prestige heeft een volle rijpe smaak met een droppige achtergrond. De zoete en bittere tonen in dit bier zijn duidelijk te onderscheiden.

Hertog Jan Grand Prestige is een van de zwaarste bieren van Nederland. De Grand Prestige is een gerstewijn en de trots van Hertog Jan. Hertog Jan Grand Prestige is een speciaalbier dat al 30 jaar in de Hertog Jan brouwerij op ambachtelijke wijze wordt gebrouwen

Hertog Jan Grand prestige in de kelder met spinnenwebRondleiding in de kelder

In 2001 zocht Gerard van den Broek (meesterbrouwer bij Hertog Jan) een geschikte route voor een rondleiding door de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Hiervoor moesten de kelders worden leeggeruimd. Tijdens dit werk ontdekte hij een aantal verweerde flessen bier.

Hij onderzocht de flessen en proefde de inhoud. Het bier was heerlijk en deed denken aan een vintage port. Blijkbaar was de smaak beter geworden met de jaren. Het werd de trots van de brouwerij: de Hertog Jan Grand Prestige.

Hertog Jan bier kelder

Ingrediënten Hertog Jan Grand Prestige

Gerard van den Broek ontdekt oude flessen Hertog Jan Grand PrestigeGrand Prestige wordt gebrouwen met Pilsmout, Münchner kleurmout, tarwemout en Hallertauer hop. De smaak is licht zoet met een elegant bittertje. De kleur van Hertog Jan Grand Prestige is fraai robijnrood. Deze Hertog Jan quadruppel is perfect om bijzondere momenten te vieren. Op 5 mei 2012 werd Hertog Jan Grand Prestige bekroond met een bronzen medaille in de World Beer Cup in San Diego (VS), welke georganiseerd werd door de Amerikaanse Brewers Association.

Bottle proces Grand Prestige

Altijd al willen weten hoe Grand Prestige gebotteld wordt? In het onderstaande filmpje kun je kort zien hoe de flesjes gevuld en vervolgens vervoerd worden.

4 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Cock van der Zwaard (gast) op 15-09-2018 om 22:45:32

Vandaag mij zelf cadeau gedaan een treetje van 4 flessen Grant Prestige, is er bij 1 fles de dop los zodat je het met de hand rond kan draaien.Dan begrijp je wel dat mijn lekkere biertje dood is.
Ik wil dit wel met Hertog Jan delen dat ik het wel heel vervelend vind.

Alouis Heijmans (gast) op 20-09-2017 om 16:04:50

Zo’n titel maakt indruk; de trots van Hertog Jan brouwerij.Donkerbruin van kleur met een crèmekleurige dikke schuimkraag en fijne belletjes. Geen opstijgende pareling vanaf de bodem. Een wat zware gloed van alcohol met een zoete eikenhouten geur. Mooi dat de kraag goed overeind blijft.Gezegd moet worden: de smaak is perfect in balans met enorm veel body. Heel prettig in de afdronk, met een lichte en evenwichtige bitterheid. Een zachte moutigheid blijft in de mond achter. Dit is bier om ’s avonds in alle rust van te genieten. Eentje, hooguit twee en je slaapt uitstekend. Is allerminst koelkastbier. In tegendeel: op de juiste temperatuur drinken.

MJ Baeke (gast) op 16-08-2017 om 18:51:56

Ik heb een perfect draft tapHiervoor neem ik vaak een fustje met hertog Jan.Zijn er ook (op een of andere manier) fustjes te kopen met HJ prestige

Rob de Jong (gast) op 22-04-2016 om 22:08:08

Hallo,

Heb een fles Hertog Jan Grand Prestige in blikken trommel ,van het jaar 1990.
Is deze nog drinkbaar???

Reclame van Hertog Jan Grand Prestige

Gerard presenteert Grand Prestige Vatgerijpt 2019
In deze Hertog Jan commercial presenteert Gerard van den Broek de vatgerijpte versies van Grand Prestige 2019. Dit jaar heeft het kroonjuweel van Hertog Jan op jenevervaten gerijpt.

Meer reclames van Hertog Jan Grand Prestige

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!