Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan Grand Prestige en Leffe vallen in de prijzen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan Grand Prestige en Leffe vallen in de prijzen

01 juni 2010 om 16:14

Hertog Jan Grand Prestige, Leffe Blond en Leffe 9 zijn bij de prestigieuze International Taste and Quality Institute (iTQi) in Brussel in de prijzen gevallen. GP

ality Institute
Leffe Logo
hertog jan pilsener bier logo

Hertog Jan Grand Prestige heeft twee sterren gekregen bij de Superior Taste Awards. Leffe Blond ontving voor de zesde opeenvolgende keer een award met drie sterren. Ook alle andere varianten van de Leffe-familie vielen in de prijzen.

Dat werd donderdag 27 mei bekend bij 'Superior Taste Award Ceremony' in Brussel van het International Taste & Quality Institute. De Superior Taste Award is een internationale erkenning gebaseerd op blinde jurering door chefs en sommeliers die opinieleiders en experts zijn op het gebied van smaak.

De volgende awards kunnen worden toegekend: drie sterren ('exceptional', met een score tussen negentig en honderd), twee sterren ('remarkable', met een score tussen tachtig en negentig) en één ster ('notable', met een score tussen zeventig en tachtig).

Lees ook

Hertog Jan-meesterbrouwer Gerard van den Broek: "Ik ben enorm trots dat Grand Prestige deze belangrijke onderscheiding heeft gekregen. We hebben niet alleen een verse Grand Prestige ingezonden, maar ook een fles uit 2005, die vijf jaar heeft gerijpt in de kelder van onze brouwerij. Die deed het in de jurering nog iets beter en zit zelfs dicht tegen de hoogste waardering van drie sterren aan. Maar met twee sterren ben ik ook tevreden, zeker als je bedenkt dat het merendeel van de inzendingen geen of hooguit één ster ontvangt."

Voor Leffe Blond is het het zesde jaar op rij dat ze drie sterren krijgen. Ook alle andere varianten van de Leffe-familie vielen in de prijzen. Niet alleen Leffe 9°, maar ook Leffe Bruin, Leffe Triple en Leffe Kerstbier werden bekroond met de onderscheiding.

Aan Leffe Radieuse en Leffe Ruby werd een Superior Taste Award van twee sterren toegekend.

"Wij zijn ernorm trots dat de Leffe-bieren deze onderscheidingen hebben gekregen", aldus Leon Broer, marketing manager Leffe bij AB InBev. "Leffe kent een rijke geschiedenis en een eeuwenoude traditie, met kwaliteit en diepgang als grote constanten. Het is dan ook fijn om de kwaliteit van al onze Leffe-bieren erkend te zien door een toonaangevend instituut als het iTQi."

 

Cookie instellingen