hertog jan pilsener bier in glas

Hertog Jan Pilsener

hertog jan pilsener bier logo
Brouwerij Hertog Jan Brouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 1993
Soort Pils
Alcohol 5,1%
Gisting Ondergisting
Kleur Goudblond
Drink temperatuur 3 °Celsius
Stamwortgehalte 11.70
Website hertogjan.nl
Meer Hertog Jan

Hertog Jan Pilsener kopen

Hertog Jan Pilsener is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Hertog Jan Pilsener heeft een rijke en volle smaak vol mout. Met een klein zuurtje en een bittere afdronk geeft het een lichte tinteling op de tong.

Natuurzuiver bier

Hertog Jan Pilsener wordt vandaag de dag nog steeds volgens het oude ambacht gebrouwen uit natuurzuiver water, zorgvuldig geselecteerde granen, biergist en Saazer-hop.  Dankzij deze methode heeft de pilsener een verrukkelijk gouden kleur en krijgt het een volle schuimkraag. Met zijn 5.1% alcohol is de pilsener te herkennen aan zijn aangenaam bittere afdronk en geweldige smaak. 

Hertog Jan van Brabant

Hertog Jan Pilsener is van Hertog Jan hét visitekaartje. Het bier is het meest bekend van de bieren. De namen van de bieren van Hertog Jan ontlenen zich aan aan Hertog Jan I van Brabant en Limburg uit de tweede helft van de 13e eeuw. Hertog Jan (1e) stond bekend als een echte levensgenieter, hij was een veldheer die zich graag en met groot regelmaat rijk liet onthalen op de grote Brabantse abdijen. De tafels werden overdadig gevuld en een grote kan bier mocht dan ook niet ontbreken. De brouwers verheffen Hertog Jan dan ook hoog in de vaandel en zodoende wordt hij nog altijd afgebeeld met een bierpul in zijn hand.

Historie

Vier bevriende brouwers besluiten de handen ineen te slaan en samen Stoombierbrouwerij de Vriendenkring op te richten. De brouwers weten zich verbonden door hun passie voor bier. De Vriendenkring wordt een groot succes. Al gauw wordt het naar andere delen van Nederland 'geëxporteerd'.

In 1986 leidt de passie van de brouwers tot een aantal zeer bijzondere speciaalbieren. Bieren die van kenners en steeds meer liefhebbers veel waardering krijgen. Een aantal bieren wordt bekroond met een gouden medaille.

Wat ooit begon met vier vrienden met een passie is nu een springlevend merk. Het gaat nog altijd maar om één ding: het brouwen van het beste bier.

Hertog Jan is ook te koop in het Hollands bierpakket.
Hollands bierpakket

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Daniel (gast) op 04-12-2018 om 20:35:03

Lekkerste pils die op de Nederlandse bodem verkrijgbaar is!

Reclame van Hertog Jan Pilsener

De brouwers van Hertog Jan
In deze reclame van Hertog Jan maak je kennis met de brouwers in Arcen. Ben jij ook zo benieuwd wie er achter Hertog Jan Pils zitten.

Meer reclames van Hertog Jan Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!