Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan nodigt Nederland uit om bier te proeven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan nodigt Nederland uit om bier te proeven

24 juni 2011 om 10:35

Hertog Jan De Proeverij is begonnen. In de maanden juni en juli kunnen bierliefhebbers in geselecteerde Vriendenkring Hertog Jan-cafés de nieuwe bieren: Hertog Jan X en Hertog Jan Y, proeven.

Hertog Jan nodigt Nederland uit om bier te proeven
hertog jan pilsener bier in glas
hertog jan pilsener bier logo

Tijdens De Proeverij kan heel Nederland de bieren proeven. Meesterbrouwer Gerard van den Broek zal op speciale proefavonden zelf aanwezig zijn om de proeverij te begeleiden. Na het proeven stemt iedereen op hun persoonlijke favoriet en doet een voorstel voor de naam. Het bier met de meeste stemmen komt in oktober met de meest passende naam in de winkels.

Lees ook

Meesterbrouwer Gerard van den Broek heeft twee historische recepten gekozen en de bieren Hertog Jan X en Hertog Jan Y gebrouwen. “De Hertog Jan X is een heel mooi bitter bier. De Hertog Jan Y is gebrouwen met volle mouten, die een mooie bitterzoete smaak afgeeft”, vertelt hij. Tijdens een exclusieve voorproeverij in mei proefden diverse kenners, waaronder Meesterkok Robert Kranenborg, in Arcen de twee nieuwe bieren en kozen alvast hun favoriet. Nu is het tijd om de rest van Nederland te laten proeven en samen te bepalen wat het nieuwe speciaalbier van Hertog Jan wordt.

Op www.hertogjandeproeverij.nl staan alle cafés waar je Hertog Jan X en Y kunt proeven.

Cookie instellingen