Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan bier | Speciaalbier uit Arcen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan

Hertog Jan is een biermerk uit Arcen, Limburg. Hertog Jan brouwt zowel pils als speciaalbieren. Hertog Jan Grand Prestige wordt als kroonjuweel van de brouwerij beschouwd. Hertog Jan heeft daarnaast ook abdijberen, een radler, een alcoholvrij pils en meer speciaalbieren in het assortiment.

Hertog Jan bieren
Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt serie 2021
Hertog Jan Grand Prestige Brut bier

Achtergrond Informatie

Hertog Jan bieren worden gebrouwen door Hertog Jan Brouwerij in Arcen. Er zijn op dit moment 12 biermerken van Hertog Jan bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Hertog Jan is een biermerk uit Arcen, Limburg en is opgericht in 1980. In 1992 is het biermerk opgekocht door Interbrew wat later uit zou groeien tot AB InBev. Hertog Jan brouwt zowel pils als speciaalbieren. Hertog Jan Grand Prestige wordt als kroonjuweel beschouwd. 

Alle Hertog Jan merken

 • Hertog Jan 0.0 - Pils - 0%

  Hertog Jan 0.0 is een bier met een moutig karakter, kruidige tonen in de achtergrond, een volle smaak met een verfrissende hopbitterheid en een lichtzoete afdronk.

 • Hertog Jan Bastaard Gember en Citroen - Biermix - 2,7%

  Hertog Jan Bastaard Gember en Citroen is een verfrissende Radler met een uitgesproken bierig karakter. Deze radler heeft heeft smaken van gember en citroen.

 • Hertog Jan Bockbier - Bock - 6,5%

  Hertog Jan Bockbier heeft een volle, romige en karamelachtige smaak. De smaak is uitgesproken en koppig.

 • Hertog Jan Dubbel - Dubbel - 7,3%

  Het bier heeft een gebroken witte schuimkraag met een verleidelijk moutig, fruitig aroma. De smaak is te omschrijven als zoet, nootachachtig met een subtiel vleugje alcohol.

 • Hertog Jan Grand Pilsener - Pils - 5,7%

  Hertog Jan Grand Pilsener is een volmondig goudblond bier, dat langer is gebrouwen voor een rijkere smaak. Het bier heeft extra lagertijd ondergaan en is daarnaast met meer ingrediënten gebrouwen wat leidt tot een volle body en rijke smaak.

 • Hertog Jan Grand Prestige - Gerstewijn - 10%

  Hertog Jan Grand Prestige heeft een volle rijpe smaak met een droppige achtergrond. De zoete en bittere tonen in dit bier zijn duidelijk te onderscheiden.

 • Hertog Jan Karakter - Ale - 7,5%

  Hertog Jan Karakter heeft een zoetige en licht moutige smaak.

 • Hertog Jan Lentebock - Bock - 7,2%

  Hertog Jan Lentebock heeft een romige en fruitige smaak.

 • Hertog Jan Pilsener - Pils - 5,1%

  Hertog Jan Pilsener heeft een rijke en volle smaak vol mout. Met een klein zuurtje en een bittere afdronk geeft het een lichte tinteling op de tong.

 • Hertog Jan Tripel - Tripel - 8,5%

  Hertog Jan Tripel is een bier dat ruikt naar tropische vruchten en de zoetigheid van honing. Ook komt er in het bier een kruidigheid van kruidnagel naar voren. De smaak is te omschrijven als licht zoet van limoen met karamel.

 • Hertog Jan Weizener - Wit - 5,7%

  Hertog Jan Weizen is een eigenzinnig tarwebier met een vleugje koriander en sinaasappelschil. Dit bier heeft een volmondige, frisse smaak met karaktervolle bittertonen.

 • Hertog Jan Winterbier - Winter - 8,8%

  Hertog Jan Winterbier is een goudblond bier met een zeer fruitig aroma. Het bier is ondanks het hogere alcoholpercentage van 8,8 procent goed doordrinkbaar.

Bekijk alle Hertog Jan merken

Nieuws over Hertog Jan

 • Winnaars Dutch Beer Challenge 2024 bekendgemaakt!

  'Het beste Bier van Nederland 2024' is gisteren bekendgemaakt! Tijdens de tiende editie van de Dutch Beer Challenge vielen 91 bieren in de prijzen en werd voor het eerst een pils verkozen tot 'Het Beste Bier van Nederland'.

  16 mei 2024 bij Nieuws

 • Bierprijzen voor de horeca in 2024

  Wat is een horecaondernemer in 2024 kwijt voor een liter bier van één van de grotere pilsmerken op de Nederlandse markt? Ook voor 2024 hebben de grote pilsbrouwers de prijzen verhoogd voor hun fusten bier en tankbier. 

  14 dec 2023 bij Nieuws

 • Grand Prestige Vatgerijpt dit jaar met Latijns-Amerikaanse invloeden

  Hertog Jan heeft de 2023 editie van Grand Prestige Vatgerijpt onthuld. Dit jaar heeft het Limburgse bier smaken die voortkomen uit Latijns-Amerikaanse tradities.

  23 nov 2023 bij Nieuws

 • Hertog Jan lanceert de Blikvanger

  Hertog Jan introduceert met trots de Hertog Jan Blikvanger, dé duurzame oplossing om afval te verminderen en recycling te bevorderen.

  31 mei 2023 bij Nieuws

 • Bierprijzen voor de horeca in 2023

  Wat is een horecaondernemer in 2023 kwijt aan een liter bier? Ook dit jaar hebben de grote pilsbrouwers de prijzen verhoogd voor hun fusten bier en kelderbier. 

  4 mei 2023 bij Nieuws

 • Mitra laat bier rijpen in de Bourgondische Bierkelder

  Mitra heeft voor drie bieren certificaten uitgebracht die je nu kunt aanschaffen. Bij aanschaf van een certificaat wordt het bier 5 jaar te rijpen gelegd in de Bourgondische Bierkelder.

  15 dec 2022 bij Nieuws

 • Hertog Jan binnenkort in tv-programma Beer Masters

  Brouwer Micha Peute van Hertog Jan zal binnenkort te zien zijn in het nieuwe tv-programma Beer Masters op Discovery. Het bier Grand Prestige van Hertog Jan zal door hem worden uitgelicht.

  19 aug 2022 bij Nieuws

 • Grand Prestige Vatgerijpt 2022 voorproefeditie

  Hertog Jan heeft ook dit jaar haar kroonjuweel, de Grand Prestige, laten rijpen op houten vaten. Liefhebbers kunnen zich binnenkort inschrijven voor de voorproefeditie van Grand Prestige Vatgerijpt 2022.

  5 aug 2022 bij Nieuws

 • Corona 0.0 in Europa gelanceerd door AB InBev

  Corona 0.0 is door AB InBev gelanceerd in Europa. Het alcoholvrije Corona Cero is nu verkrijgbaar in verschillende Europese landen.

  21 jun 2022 bij Nieuws

 • Dutch Beer Challenge 2022 uitslag: 96 winnende bieren

  Tijdens de achtste editie van de Dutch Beer Challenge zijn 96 Nederlandse bieren in de prijzen gevallen. Er deden dit jaar een recordaantal van 550 bieren mee aan de belangrijkste Nederlandse biercompetitie. 

  28 apr 2022 bij Nieuws

 • Bierprijzen voor de horeca in 2022

  Wat is een horecaondernemer in 2022 kwijt aan een liter bier? Ook dit jaar hebben de grote pilsbrouwers de prijzen verhoogd voor hun fusten bier en kelderbier.

  23 feb 2022 bij Nieuws

 • Hertog Jan podcast: Gerards Toegift

  Hertog Jan heeft speciaal voor de feestdagen een cadeau voor iedere bierliefhebber. In de driedelige podcast 'Gerards Toegift' wordt je meegenomen in de wereld van Hertog Jan.

  27 dec 2021 bij Nieuws

 • Zie alle Hertog Jan nieuwsberichten.

  Producten van Hertog Jan

  Zie alle Hertog Jan producten.

  Cookie instellingen