Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hertog Jan Winterbier is terug

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hertog Jan Winterbier is terug

30 oktober 2018 om 12:21

Het winterbier van Hertog Jan komt dit jaar terug. Het speciaalbier uit Arcen, waarvan het recept uit de jaren 80 stamt, werd dertien jaar geleden voor het laatst gebrouwen en komt midden november 2018 terug.

Hertog Jan winterbier flesje en glas
Hertog Jan Winterbier flesje en glas
Hertog Jan logo

Hertog Jan Winterbier

HJ Winterbier logoWinterbier van Hertog Jan is een goudblond bier met een zeer fruitig aroma. Het bier is ondanks het hogere alcoholpercentage goed doordrinkbaar en heeft een volmondige, zoetige en licht bittere afdronk. Het bijzondere aan Winterbier is de kleur: waar andere winterbieren donkergekleurd zijn is Winterbier lichtblond.

Hertog Jan Winterbier is uitstekend te combineren met vis en wild. De vetheid van de vis is goed in balans met het bier. Het fruit samen met het hoge alcoholgehalte pakt het wild mooi op en brengt een verfrissend tintje in deze veelal sterke smaak.

Lees ook

 "Dertien jaar geleden was de term winterbier nog niet zo bekend in Nederland. Anno 2018 is winterbier zoals winter ale bijna niet meer weg te denken uit het rijtje seizoensbieren. Hoog tijd om tijdens dit koude en gure weer het recept van Hertog Jan Winterbier er opnieuw bij te pakken." aldus Hertog Jan brouwer Erik.

Het Genootschap van Hertog Jan

4pack Hertog Jan Winterbier met glasHertog Jan bieren verdienen het om met de grootste zorg geserveerd te worden, in een omgeving die past bij het hoogste gastheerschap. Waar ze met liefde en kunde worden getapt, op de juiste temperatuur en in hun eigen glazen.

Dat tref je allemaal aan bij Het Genootschap van Hertog Jan. Een selectie van cafés waarvan Hertog Jan weet dat ze aan de hoogste normen voldoen. Ze zijn verdeeld over heel Nederland, bekijk alle Genootschap van Hertog Jan locaties. In de retail is Hertog Jan Winterbier te koop in 4packs met flesjes van 30cl.