Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het eerste protestbiertje ter wereld: Hello, my name is Vladimir

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Het eerste protestbiertje ter wereld: Hello, my name is Vladimir

05 februari 2014 om 16:32

BrewDog, een brouwerij in Schotland, brengt naar aanleiding van de Olympische Winterspelen spelen het bier ''Hello, my name is Vladimir'' op de markt. Een biertje met een knipoog naar het homobeleid van de Russische president Poetin.

Hello my name is Vladimir

Homoseksuelen welkom bij de Olympische Winterspelen in Rusland?

Homoseksuelen zijn tijdens de Olympische Winterspelen welkom in Rusland, maar ze moeten wel de kinderen met rust laten. Dat heeft de Russische president Poetin gezegd tijdens een bijeenkomst in Sotsji. Hij reageerde op een vraag van een vrijwilliger bij de Spelen.

Poetin heeft beloofd dat de homoseksuelen zich geen zorgen hoeven te maken en niet gediscrimineerd zullen worden. Wel heeft hij benadrukt dat de Russische wet homo propaganda verbiedt. Homo's en lesbiennes mogen daarom niet met minderjarigen praten over hun geaardheid.

Hello, my name is Vladimir

Lees ook

Hello, my name is Vladimir. Dat is de naam van het protest biertje die is gemaakt door Schots bier brouwerij BrewDog. Het biertje wordt beschreven als bier voor hetero mannen die topless op paarden rijden. Gemaakt om de Olympische Winterspelen van 2014 te markeren, maar niet bestemd voor homo’s! Houd jij ervan om te worstelen met mannen op een judo mat of vissen in je zwembroek? Dan is dit biertje voor jou gemaakt.

Op het biertje zie je Poetin in verschillende kleuren afgebeeld. De brouwerij zegt dat het niet de bedoeling is om Poetin voor schut te zetten, maar meer om hem een complimentje te geven over zijn mannelijkheid. Poetin heeft zelf ook een doos toegestuurd gekregen, maar de vraag is of Poetin het ook zo zal opvatten.

Dit bier is een dubbele IPA gebrouwen met Limoen bessen. Volgens de brouwerij zouden zij geweldig zijn voor het verbeteren van de seksuele prestaties. Daarom hebben ze een doos naar het Kremlin gestuurd, omdat zij vermoeden dat er ‘’iemand’’ daar is die een helpend handje zal waarderen.

Waarom een protest biertje?

Etiket hello my name is Vladimir

De gestoorde wetgeving in Rusland die ervoor zorgt dat mensen hun leven niet normaal kunnen lijden is iets waar wij niet stil over willen blijven en geen mening over hebben laat de Schotse brouwerij BrewDog weten via de website. ‘’Wij hebben een vrijheid van meningsuiting. Een vrijheid van meningsuiting en een liefde voor doen waar we goed in zijn.

Daarom doneren wij 50% van de winst van dit bier aan liefdadigheidsorganisatie's die mensen supporten zodat zij zich vrij kunnen uiten zonder dat ze er voor worden veroordeeld’’.

Cookie instellingen