Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het oudste bierfestival van Twente

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Het oudste bierfestival van Twente

25 april 2018 om 16:15

Het Twents Speciaalbier Festival zal aanstaande 10 juni weer plaatsvinden op het Hazemeijer terrein in Hengelo. Het aanbod van zowel bieren als brouwerijen is zeer uiteenlopend.

Twents Speciaalbier Festival (Foto: Tessa Heijmer)
Baxbier brouwerij en proeflokaal
Baxbier logo

7e Editie Twents Speciaalbier Festival

Op het Hazemeijer terrein in Hengelo wordt op zondag 10 juni de zevende editie van het Twents Speciaalbier Festival georganiseerd. Daarmee is het festival niet alleen het meest bezochte, maar ook het oudste bierfestival van Twente.

Proefglas (Foto: Tessa Heijmer) Rondom de Twentse Bierbrouwerij aan de Tuindorpstraat laten meer dan 30 bierbrouwers uit heel Nederland het publiek kennis maken met zeer uiteenlopende bieren.

‘Het vieren van het Nederlandse speciaalbier.’ Dat is het motto van het Twents Speciaalbier Festival. Meer dan honderd speciaalbieren zijn er te proeven rondom de Twentse Bierbrouwerij.

Vorig jaar kwamen er zo’n 5.000 bezoekers op het festival af. Dit jaar verwacht de organisatie een groei in het aantal bezoekers en daarom wordt het terrein bijna een keer zo groot met onder andere een Wijnplein, Twents Ros Rodeo Arena en Kids Playground.

Lees ook

Van Harlingen tot Valkenswaard

Het aanbod van zowel bieren als brouwerijen is zeer uiteenlopend. Van Het Brouwdok uit
Harlingen tot Brouwerij de Blauwe IJsbeer uit Nieuwpoort. Allemaal kleine brouwers waarvan de bieren niet in elke supermarkt of slijter staan.

Anti-kater bier, Heilig Boontje, Koene Ridder, Nachtzuster, Rokkenjager of Gladjanus.
Deze en de maar liefst 112 andere speciaal bieren zijn te proeven tijdens het Twents
Speciaalbier Festival in Hengelo. Zelfs echte bierkenners kunnen hier nieuwe bieren
ontdekken.

Niet alleen bier

Biertje bij Twents speciaalbierfestival (Foto: Tessa Heijmer) Naast speciaalbier biedt de organisatie dit jaar nog meer vertier. Dus ook niet-bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Twents Speciaalbier Festival! Zo is er dit jaar een mooi wijnplein waar heerlijke wijnen te proeven zijn, een GT-Bar met Gin Tonics en een Foodmarkt met diverse foodtrucks.

Laat een gezellig borrelplankje aanrukken voor je tafeltje, ga voor een echte Italiaanse pizzapunt, geniet van een Black Angus Burger of haal een frietje mayo bij de Friet Tuktuk. De muzikale invulling wordt verzorgd door de lokale live bands ‘Ten Tap Trouble’ en ‘The Powerfactory’.

Ook voor papa’s en mama’s

Aan de kleintjes is ook gedacht! In de Kids Area staat er onder andere een springkussen en
wordt er geschminkt en geknutseld onder begeleiding van Confetti Events.
Zo kunnen papa en mama ook genieten.

Cookie instellingen