Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Twentse Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Twentse Bierbrouwerij

Twentse Bierbrouwerij is een bierbrouwerij uit Hengelo (Nederland) die is opgericht in 2008. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Twentse Bierbrouwerij header image
Twents Iced Rosé logo
DeGusteau Chefs Blond

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Twentse Bierbrouwerij

Twentse Bierbrouwerij heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Twentse Bierbrouwerij!
 • Zoete Jaapie - Fruit - 3,5%

  Zoete Jaapie is een session bier dat is gemaakt op basis van Twents Witbier. Het is een ongefilterd fruitbier met een fris karakter en een soepele lichte smaak en een vleugje framboos. 

 • Twents Honing Tripel - Tripel - 7%

  Honing Tripel van Twents is vol zoet dankzij de toevoeging van de lekkerste bijenhoning. Met mooie aroma`s van steranijs en koriander. De kandijsuiker geeft dit bier zijn prachtige robijnkleur. Deze smaken en aroma's zorgen ervoor dat dit bier goed samengaat met verschillende gerechten.

 • Twents Bokbier - Bock - 6,5%

  Twents Bok is een stevig, ondergistend seizoensbier. Door de toevoeging van het donkerste mout heeft het een robuuste, licht-bittere smaak met een prettige zoete afdronk. Toch heeft dit donkere bier een soepel karakter. Het volle aroma wordt bekroond met een stevige schuimkraag

 • Twents Iced Rosé - Rosé - 4%

  Dit Rosé bier heeft een zoete smaak die perfect bij een ijsje past. Het is een soort slush puppy met alcohol.

 • Twentse DeGusteau - Blond - 6,5%

  DeGusteau is een fris, zachte en zoetige blond bier met een mooie schuimkraag.  

 • Twents Iced Radler - Biermix - 2%

  Deze radler heeft een zoete smaak die perfect bij een ijsje past.

  Achtergrond informatie

  Hazemeyerfabriek

  Op 4 oktober 2008 is in Hengelo de Twentse Bierbrouwerij in de voormalige Hazemeyerfabriek geopend. In hetzelfde pand is een eigen proeflokaal en club restaurant gevestigd. In maart 2009 is men begonnen met het eerste brouwsel, dat in april 2009 gepresenteerd werd en gedronken kon worden. Er wordt gebrouwen met tarwe, haver en gerst van Twentse bodem.
  De brouwerij werkt met een 5 hl brouwinstallatie uit Oostenrijk. (Er is sprake dat men ook bier door een Belgische Brouwerij St. Jozef te Opitter laat brouwen)
  De eerste producten die worden gebrouwen zijn Twents Pils en Twents Wit. Daarna zal de brouwerij verder gaan met innoveren met bier, zo laat het weten.
  Naast het kunnen proeven van de bieren in de brouwerij, komen de smaken ook terug in het eten. In het Hengeler club restaurant wordt gekookt met bier zodat het nieuwe product door sommige gerechten is verwerkt.

  Lees ook

  Hengeler Horecagroep

  De Hengeler Horecagroep in Hengelo heeft in 2008 de Twentse Bierbrouwerij overgenomen van drankenhandel Brunger uit Enschede. Met de overname komt er volgens de nieuwe eigenaar weer een echte brouwerij in Hengelo.

  Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal

  Er zit een restaurant en proeflokaal bij de brouwerij. Grillmasters Frank en Erik barbecuen en bereiden de mooiste gerechten. Zij wonnen het tv-programma Grillmasters en BBQ-en regelmatig met hun Smokin' Beerbarrels.

  Frank Hendriks stopt bij de brouwerij

  Maart 2021 - Frank Hendriks is gestopt bij de Twentse Bierbrouwerij. Frank Hendriks start samen met zijn zoon Simom Hendriks een nieuw horecabedrijf in Hengelo met grand café, feestzaal en boetiekhotel. De compagnon van Frank is Erik. Erik blijft wel doorgaan bij de Twentse Bierbrouwerij.

  Twentse Bierbrouwerij in het nieuws

  Cookie instellingen