Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

HOOP bier heeft mooiste etiket

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

HOOP bier heeft mooiste etiket

19 september 2017 om 16:19

Ook dit jaar organiseerde de Bier- en Verzamelaarsvereniging BAV weer de traditionele ‘BAV Bieretiketverkiezing’: een wedstrijd waarbij alle bierbrouwers uit Nederland hun mooiste of beste bieretiket konden insturen.

Oudt Heyn bier van Brouwerij Hoop
Brouwerij Hoop logo
Hoop Oudt Heyn en Syn Wyf

Nominaties mooiste etiket

Op 15 mei heeft BAV de genomineerden bekendgemaakt. Het etiket van ‘Oudt Heyn en syn wyf’, de Old Ale van HOOP bier, had tijdens de Voorjaarsbeurs van de BAV zoveel stemmen van BAV-leden en bezoekers opgeleverd dat het bij de top 10 is geëindigd.

Tijdens de BAV-najaarsbeurs op 16 september 2017 in Oss heeft een deskundige jury het etiket van ‘Oudt Heyn en syn wyf’ als winnaar gekozen vanwege uitstraling en doorslaggevend hierbij was de vermelding van de bier- en spijscombinaties.

Hoop bier: Oudt Heyn en Syn Wijf etiket

Lees ook

HOOP

HOOP bier uit Zaandijk staat symbool voor de Hollandse onverzettelijkheid. Dankzij de windmolens was de Zaanstreek ooit de grootste scheepswerf van de wereld én schuimden we de 4 uithoeken van de wereld af. HOOP is wat ons weglokte op ontdekkingsreis en ons groot maakte. Maar belangrijker, wat ons verhalen opleverde en weer thuis bracht. Daarom heeft elk HOOP bier zijn eigen naam, smaak en verhaal.

HOOP bier is in 2016 ontstaan vanuit de passie van 3 individuen, Paul Riteco, Vincent Buijs en Steven de Cleen. Niet alleen voor craft bier maar ook voor het vormgeven van een eigen toekomst. Specialisten op hun eigen vakgebied, van horeca via retail naar design, samenwerkend tot een perfect resultaat.

HOOP Bieren

Onder de merknaam HOOP zijn verschillende bieren op de markt gebracht: Kaper (india pale ale), 1862 (dry-hopped pilsener), Waterwolf (saison), Bleke Nelis (pale ale) en Oudt Heyn (old ale). Daarnaast worden er regelmatig limited editions, seasonals en collabs geproduceerd, zoals binnenkort de Pumpkin Party (pumpkin ale) in samenwerking met Gebrouwen door Vrouwen uit Amsterdam.

Oudt Heyn en Syn Wijf; Het Verhaal

Op 20 september 1494 verzochten ‘Hendrick Pietersz ‘Oudt-Heyn en syn wyf’ aan de schepenen van de banne Westzaanen verlof om, op wat nu de monumentale Lagedijk in Zaandijk is, een woning te bouwen. Deze ‘bouwaanvraag’ is dus de stichtingsdatum van Zaandijk. Maar ook van de term ‘oud wijf’? Een dijk van een wijf! PROUD DESIGN Het concept en design van HOOP bier is gemaakt door PROUDdesign uit Amsterdam, waarvan Hoop mede oprichter Steven de Cleen eigenaar is. Een klein maar groots designbureau gespecialiseerd in packaging- en brand design. www.prouddesign.nl