Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Koninklijke Horeca Nederland schort procedures tegen brouwers op

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Horeca Nederland schort procedures tegen brouwers op

14 december 2007 om 13:42

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft de juridische procedures die de branchevereniging eind september was gestart tegen Heineken, Grolsch en Bavaria voorlopig opgeschort. Dit meldde KHN gisteren in een persbericht.

Koninklijke Horeca Nederland schort procedures tegen brouwers op

De branchevereniging was juridische procedures begonnen om schadeloosstelling voor horecaondernemers te krijgen en verlaging van de inkoopprijzen af te dwingen. Dit nadat eurocommissaris Kroes eind jaren negentig vaststelde dat de drie Nederlandse brouwerijen, en het Belgische InBev, een bierkartel hadden gevormd.

De reden dat de KHN deze procedures nu opschort is dat het individuele gesprekken voert met de brouwerijen: ‘Er wordt door alle partijen meegedacht over oplossingen voor problemen die de biermarkt in de horeca al jaren parten spelen’, motiveert Jeu Claes het besluit om de juridische procedures voorlopig op te schorten. De aard en inhoud van deze gesprekken met de brouwerijen hebben een dusdanige insteek dat de ledenraad heeft besloten om de aanhangige procedures voorlopig op te schorten, aldus KHN in het persbericht.

Zie ook: Boete bier kartelvorming.

Cookie instellingen