Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

IJs gemaakt met Kasteelbier Rouge | ijsje met bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

IJs gemaakt met Kasteelbier Rouge

29 juni 2018 om 14:48

Dat Belgen goed zijn in het brouwen van speciaalbier is algemeen bekend. Maar IJszaak De IJshoren bedacht wat anders: ijs gemaakt van Kasteelbier Rouge.

IJszaak scoort goed ijs gemaakt met Kasteelbier Rouge
Kasteel Rouge Logo
Kasteel Rouge Logo

Het begin

De post van de IJshoren 'Het idee is ontstaan op een festival in Arendonk.' Dat vertelt Marc Smeyers, een van de eigenaren van IJszaak de IJshoren in Arendonk net over de grens in België. 'Mijn vrouw was een glas Kasteel Rouge aan het drinken en zei tegen mij 'Dat is lekker, daar kunnen we wel ijs van maken.''

De reacties zijn positief. 'We hebben enkel positieve reacties ontvangen via Facebook en de winkel. De klanten vinden het verrassend lekker en we hebben al meerdere bestellingen en aanvragen over heel België gekregen.'

Lees ook

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer voor Smeyers om speciaal ijs te maken. 'Ik heb al ijs gemaakt van verschillende bieren.' Vorige ijssoorten bevatten onder andere Duvel, Lindemans Kriek, Jupiler en zelfs Gin-Tonic.

Kasteel Rouge

Kasteel Rouge is een bier van hoge gisting, met een alcohol percentage van 8% en heeft een frisse, zoetige en fruitige smaak.

Door het mengen van Kasteel Bruin met bier dat minimum 6 maanden heeft gerijpt met noordkrieken, verkrijgt men de uitzonderlijke donkerrode kleur. Mocht je dit bierijs wel eens willen proberen, heb geen haast. Het ijs blijft hoogstwaarschijnlijk heel de zomer in de vitrine van de ijszaak staan.

Cookie instellingen