Duvel bier

Duvel

Duvel Bier Logo
Brouwerij Duvel Moortgat Brouwerij
Land België
Gebrouwen sinds 1871
Soort Blond bier
Alcohol 8,5%
Gisting Bovengisting
Kleur Blond
Drink temperatuur 6 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website duvel.be
Meer Duvel

Duvel kopen

Duvel is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Duvel heeft een droge, maar toch licht zoete alcoholsmaak. Dit maakt het een fijne dorstlesser met een aangenaam hopkarakter.

De brouwerij Moortgat is opgericht in 1871 door Jan-Leonard Moortgat en zijn vrouw Maria de Bock.  Oorspronkelijk kreeg het bier de naam Victory Ale. Schoenmaker Van De Wouver omschreef het bier als 'een echte Duvel". In 1923 werd het bier onder deze naam op de markt gebracht. De uitdagende naam van dit bier zette heel veel mensen aan het denken in het Katholiek Vlaanderen. De productie begon traag, maar in de jaren '70 kreeg het bier dankzij een sterke marketing strategie meer succes. Sindsdien is Duvel bier niet meer weg te denken.

Geef een Duvel fles cadeau

Is er iemand jarig en weet je nog niet wat je als cadeau wilt geven? Op Greetz.nl is het mogelijk Duvel bier te bestellen, mooi in te laten pakken en zelfs af te laten leveren bij de jarige job!

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 09-07-2017 om 12:12:06

Goudblond van kleur. Prachtig stralende witte kraag die zich stevig aan het glas hecht. Parelend stijgen de belletjes omhoog. Dit belooft wat. Na 10 minuten resteert een klodder slagroom. Ergens is een mooie fruitige geur te ontwaren. Doet denken aan koriander. Mooie smaak die perfect in balans is. Fruitig en evenwichtig. Heerlijk in de mond met een frisse nadronk. Laat nog een poos een behoorlijke fruitigheid achter die steeds voller wordt. Minuten later ervaar je de smaak nog. Is uitstekend doordrinkbaar. Is bier van uitzonderlijke klasse. Maar doe het rustig aan : 8,5 % laat zich na een tijdje voelen.

berreke op 14-01-2014 om 16:23:20

Waarom geen DUVEL 5 € voor 6 flessen of 20 € voor een bak

Reclame van Duvel

Groots genieten
Door zijn subtiele bitterkracht en verfijnde aroma neemt Duvel een unieke plaats in binnen de rijke Belgische biertraditie. Zijn droge en toch licht alcoholzoete smaakt maakt het tot een aangename dorstlesser, met een uitgesproken hopkarakter.

Meer reclames van Duvel

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!