Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel | Belgisch Blond Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Duvel

Duvel is een Blond met 8,5% alcohol. Duvel wordt gebrouwen door Duvel Moortgat Brouwerij in Breendonk.

Duvel bier
Duvel set van 4 flesjes á 0,33 liter
Duvel set van 6 flesjes met 0,33 liter

Eigenschappen

Duvel is een Belgisch speciaalbier, van hoge gisting, dat 8.5% alcohol bevat. Duvel wordt gebrouwen bij brouwerij Duvel Moortgat.

Aanbiedingen en prijzen van Duvel

Actueel zijn er 1 Duvel aanbiedingen. De prijs van een liter Duvel is ongeveer € 4,68.

Smaak & Omschrijving

Duvel heeft een droge, maar toch licht zoete alcoholsmaak. Dit maakt het een fijne dorstlesser met een aangenaam hopkarakter.

De brouwerij Moortgat is opgericht in 1871 door Jan-Leonard Moortgat en zijn vrouw Maria de Bock.  Oorspronkelijk kreeg het bier de naam Victory Ale. Schoenmaker Van De Wouver omschreef het bier als 'een echte Duvel". In 1923 werd het bier onder deze naam op de markt gebracht. De uitdagende naam van dit bier zette heel veel mensen aan het denken in het Katholiek Vlaanderen. De productie begon traag, maar in de jaren '70 kreeg het bier dankzij een sterke marketing strategie meer succes. Sindsdien is Duvel bier niet meer weg te denken.

Geef een Duvel fles cadeau

Is er iemand jarig en weet je nog niet wat je als cadeau wilt geven? Op Greetz.nl is het mogelijk Duvel bier te bestellen, mooi in te laten pakken en zelfs af te laten leveren bij de jarige job!

Reviews

Nog geen reviews voor Duvel. Schrijf als eerst een review.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 09-07-2017 om 12:12:06

Goudblond van kleur. Prachtig stralende witte kraag die zich stevig aan het glas hecht. Parelend stijgen de belletjes omhoog. Dit belooft wat. Na 10 minuten resteert een klodder slagroom. Ergens is een mooie fruitige geur te ontwaren. Doet denken aan koriander. Mooie smaak die perfect in balans is. Fruitig en evenwichtig. Heerlijk in de mond met een frisse nadronk. Laat nog een poos een behoorlijke fruitigheid achter die steeds voller wordt. Minuten later ervaar je de smaak nog. Is uitstekend doordrinkbaar. Is bier van uitzonderlijke klasse. Maar doe het rustig aan : 8,5 % laat zich na een tijdje voelen.

berreke op 14-01-2014 om 16:23:20

Waarom geen DUVEL 5 € voor 6 flessen of 20 € voor een bak

Zie meer reacties

Zie minder reacties