Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

InBev wil wijndrinkers verleiden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

InBev wil wijndrinkers verleiden

05 december 2006 om 17:33

InBev opent de jacht op de consument die tijdens de maaltijd de vaste gewoonte heeft om wijn te drinken. De bierbrouwer test momenteel drie varianten van Leffe Tablée in Franse restaurants.

InBev wil wijndrinkers verleiden

InBev hoopt dat steeds meer mensen de fles wijn laten staan bij de driegangenmaaltijd en genieten van een frisse pint. Leffe Tablée bevat 7,1 procent alcohol en telt drie varianten: de 'dorée', de 'cuvée' en 'ambrée'. Elke variant hoort bij een bepaald type maaltijd.

Strategie
InBev lichtte de nieuwe strategie vrijdag toe. 'Voor elk type maaltijd proberen we een eigen bier te ontwikkelen. We hebben onderzocht waarom de consument wijn kiest bij zijn maaltijd en vervolgens gepoogd die kenmerken te introduceren in de Leffe', aldus Guido Van Roey, Vice President Brewery Support.

Testfase
Het nieuwe bier zit in de laatste testfase in Lyon en wordt normaal gezien binnenkort in Frankrijk gelanceerd. De nieuwe strategie vloeit voort uit de stagnerende Europese biermarkt. 'Daardoor moeten we op zoek naar andere momenten om mensen bier te laten drinken.'

Cookie instellingen