st stefanus

Internationale verkoop St. Stefanus beter dan verwacht

Het gaat veel beter dan verwacht met de internationale verkoop van St. Stefanus. Binnen een jaar produceert Bierbrouwerij Van Steenberge zo'n 5700 hectoliter meer dan het jaar daarvoor.

10 april 2013 om 14:05


Brouwerij Van Steenberge, de producent van onder meer Gulden Draak en Piraat, zag de internationale verkoop van zijn abdijbier St. Stefanus in een jaar tijd groeien van 300 naar 6000 hectoliter. In 2011 sloten Bierbrouwerij Van Steenberge en SABMiller een internationale verdeelovereenkomst. Dat blijkt een goede deal met de op één na grootste brouwerij ter wereld te zijn.

Bijzonder tevreden

SABMiller brengt St. Stefanus op de markt als een luxe abdijbier. Het abdijbier wordt in België verkocht onder de naam Augustijn, maar wordt in het buitenland als St. Stefanus verkocht. De reden hiervoor is dat er in Duitsland al een ander bier met de naam Augustijn bestaat.

''Wij zijn bijzonder tevreden met de samenwerking'', aldus Jef Versele, algemeen directeur. In 2011 verkocht de brouwerij 300 hectoliter van het bier op de internationale markt en zo'n 8000 hectoliter binnen België. ''We hadden voor het eerste jaar van de samenwerking ingezet op een verkoop van 1800 hectoliter op de internationale markt, maar dat liep uit tot 6000 hectoliter in 2012".

Internationale verkoop

Vorig jaar kreeg St. Stefanus een speciale vermelding in het jaarverslag van SABMiller. Dat verslag bereikte landen zoals Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Italië, Zweden en Zwitserland. Frankrijk is zo tevreden over dit bier dat zij het zelfs in vaten verkoopt.  

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken 0.0

Heineken 0.0: 100% heerlijk, 0% alcohol
Met deze reclame laat Heineken het voordeel zien van Heineken 0.0: je kan onderweg nog genieten van een fris biertje, als je goed geparkeerd staat.

Meer reclames van Heineken 0.0