Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Van Steenberge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Van Steenberge

Bierbrouwerij Van Steenberge is gevestigd in Ertvelde in België. Deze brouwerij heeft 13 bieren in het assortiment.

Gulden Draak 9000 Quadruple
Steenbrugge winter

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Van Steenberge


Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Van Steenberge!
 • Augustijn Blond - Blond - 7,5%

  Augustijn blond is een heerlijke blond bier. Het bier heeft een overheerlijk moutig, fruitig en hoppig aroma. De smaak van deze Augustijner is volmondig en mild met een heerlijke moutige smaak met tonen van vanille. Het bier heeft een volle witte schuimkraag wat goed kleurt met het amber kleurige bier.

 • Augustijn Leutebok - Herfstbok - 7,5%

  Leute Bokbier heeft een zeer aromatische smaak, niet uitgesproken zoet maar vol en mild.

 • Bornem Dubbel - Dubbel - 8%

  Bornem Dubbel heeft een fruitige smaak met een hoppige nasmaak.

 • Bornem Tripel - Tripel - 9%

  De Bornem Tripel smaakt hoppig en vol met een uitstekende zoet-bitter balans. Zijn aangename geur en mooie schuimkraag maken van dit bier een topper in zijn soort.

 • Gulden Draak - Gerstewijn - 10,5%

  zeer vol mondgevoel met toetsen van chocolade, caramel en alcohol  

 • Gulden Draak 9000 Quadruple - Quadrupel - 10,5%

  Het bijzonder rijk en complex smaakpalet en de volle schuimkraag vind je ook terug bij de Gulden Draak 9000 Quadruple. De zoete toetsen van caramel blijven evenwel voorbehouden aan de Gulden Draak.

 • Gulden Draak Brewmaster - Quadrupel - 10,5%

  Gulden Draak Brewmaster is een quadrupel gebrouwen door brouwerij Van Steenberge in België. De smaak van het bier is romig, moutig, fruitig en zacht. 

 • Gulden Draak quadrupel - Gerstewijn - 10,5%

  Gulden Draak Quadrupel heeft een zachte en licht zoete smaak.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Hoofdactiviteit

De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1874. Vele honderden huisbrouwerijen die Vlaanderen telde, brouwden bier als nevenactiviteit van landbouwbedrijvigheid. In Ertvelde werd toen Brouwerij de Peer gesticht die het brouwen van bier tot een hoofdactiviteit maakte.

De Van Steenberge's

Na de Eerste Wereldoorlog kwam de brouwerij onder de leiding van Paul Van Steenberge, professor in de microbiologie aan de Gentse brouwerijschool. In 1919 wijzigde hij de naam van de brouwerij in Brouwerij Bios, naar het gelijknamige bier dat toen in productie kwam.

Na het overlijden van zijn vader in 1962, nam Jozef Van Steenberge de leiding van de brouwerij over die zich opnieuw ging toeleggen op de productie van kwaliteitsbieren van hoge gisting. Wel werden de eigen mouterij en hopwinning gesloten en werden deze grondstoffen voortaan ingekocht die wel moesten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Augusteijn

In 1978 verwerft de brouwerij het recept van het bier dat de Paters Augustijnen in hun klooster te Gent brouwden. Het wordt verder geperfectioneerd en in 1982 komt de Augusteijn op de markt. Meteen een weergaloos succes en nog steeds het paradepaard van de brouwerij. Met de andere hoge gistingsbieren Piraat en Gulden Draak wordt het rijke gamma vervolledigd.

In 1990 ging de leiding van het bedrijf over naar de zoon van Jozef, Paul Van Steenberge. Er kwam een nieuwe, volledig computergestuurde brouwzaal, een computergestuurde vatenvullerij, een eigen waterzuiveringsinstallatie, een nieuwe bottelarij en stoomvoorziening op aardgas. De verwachte verzadiging van de binnenlandse markt was een belangrijke stimulans om afzetmogelijkheden in het buitenland te prospecteren. Van het aantrekkelijke aanbod van hoge gistingsbieren wordt op dit ogenblik 60% geëxporteerd.

Om de ambitieuze plannen voor de toekomst te realiseren, werd in 2009 het "AUGUSTIJN gamma" aangevuld met Augustijn Donker. De lancering van dit nieuwe bier was de gepaste aanleiding om over te gaan tot een frisse en hedendaagse restyling van Augustijn Blond en Augustijn Grand Cru. Een nieuw bier, nieuwe etiketten, nieuwe impulsen …

Distributieovereenkomst

Door een distributieovereenkomst te sluiten met Brouwerij Van Steenberge gaat SABMiller met het abdijbier Augustijn de strijd aan met Hoegaarden en Leffe van AB InBev. Door het internationale sterke netwerk van SABMiller in Nederland, Centraal-Europa en Italië krijgt Augustijn een kans om op deze markten (verder) door te breken.

Overnames
 

Neyt, Brouwerij - Evergem - Evergem (1993)
 

Overnames door Bierbrouwerij Van Steenberge

Bierbrouwerij Van Steenberge heeft 1 overname gedaan, namelijk Bierbrouwerij Neyt in onbekend .

Bierbrouwerij Van Steenberge in het nieuws

 • Bunniks Blond

  Bunnik's Blond bier voor het goede doel

  Bunnik’s Blond Bier wordt verkocht als sponsoractie van Bunnik’s Ride dat een sportieve fietstocht organiseert op zondag 25 juni.

  Doel van deze fietstocht is geld inzamelen voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. 

 • st stefanus

  Internationale verkoop St. Stefanus beter dan verwacht

  Het gaat veel beter dan verwacht met de internationale verkoop van St. Stefanus. Binnen een jaar produceert Bierbrouwerij Van Steenberge zo'n 5700 hectoliter meer dan het jaar daarvoor.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

hans Beaart (gast) op 23-02-2015 om 12:00:12

Een goed verhaal.
Kunt u mij a.u.b. het telefoonnummer van dhr. Geert de Smet geven.
Bij voorbaat hartelijke dank en vriendelijke groeten,
Hans Beaart.

Zie meer reacties

Zie minder reacties