Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Van Steenberge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Van Steenberge

Bierbrouwerij Van Steenberge is een bierbrouwerij uit Ertvelde (België) die is opgericht in 1874. Deze brouwerij heeft 13 bieren in het assortiment.

Bornem Tripel
Kapittel Pater bier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Van Steenberge

Bierbrouwerij Van Steenberge heeft 13 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Van Steenberge!
 • Leute Bokbier - Bock - 7,5%

  Leute Bokbier heeft een aromatische smaak, met licht gebrande mouttonen en een zweem van karamel.

 • Piraat - Blond - 10,5%

  Piraat bier heeft een volle en zoete smaak.

 • Gulden Draak Classic - Tripel - 10,5%

  Dit zware Belgische speciaalbier heeft een zeer vol mondgevoel. In de aroma's en smaak ontdek je toetsen van chocolade, caramel en alcohol. Gulden Draak Tripel wordt omschreven al een sterke, donkere tripel met hergisting op fles. 

 • Gulden Draak Brewmaster - Quadrupel - 10,5%

  Gulden Draak Brewmaster is een quadrupel gebrouwen door brouwerij Van Steenberge in België. De smaak van het bier is romig, moutig, fruitig en zacht. 

 • Gulden Draak 9000 - Quadrupel - 10,5%

  Het bijzonder rijke en complexe smaakpalet en de volle schuimkraag vind je terug bij de Gulden Draak 9000 Quadruple. De zoete toetsen van karamel blijven evenwel voorbehouden aan de Gulden Draak. Gulden Draak Quadrupel heeft een zachte en licht zoete smaak. Het is een vol en krachtig bier waar je eens goed voor kunt gaan zitten.

 • Augustijn Blond - Blond - 7,5%

  Augustijn blond is een heerlijke blond bier. Het bier heeft een overheerlijk moutig, fruitig en hoppig aroma. De smaak van deze Augustijner is volmondig en mild met een heerlijke moutige smaak met tonen van vanille. Het bier heeft een volle witte schuimkraag wat goed kleurt met het amber kleurige bier.

 • Piraat Tripel Hop - Tripel - 10,5%

 • Gentse Tripel - Tripel - 8%

  Gentse Tripel is een honingblond bier dat hoppig bitter van smaak is en een fruitig aroma heeft. Het is een gemakkelijk drinkbaar bier, ondanks zijn 8% alcohol.

Achtergrond informatie

Lees ook

Hoofdactiviteit

De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot 1874. Vele honderden huisbrouwerijen die Vlaanderen telde, brouwden bier als nevenactiviteit van landbouwbedrijvigheid. In Ertvelde werd toen Brouwerij de Peer gesticht die het brouwen van bier tot een hoofdactiviteit maakte.

De Van Steenberge's

Na de Eerste Wereldoorlog kwam de brouwerij onder de leiding van Paul Van Steenberge, professor in de microbiologie aan de Gentse brouwerijschool. In 1919 wijzigde hij de naam van de brouwerij in Brouwerij Bios, naar het gelijknamige bier dat toen in productie kwam.

Na het overlijden van zijn vader in 1962, nam Jozef Van Steenberge de leiding van de brouwerij over die zich opnieuw ging toeleggen op de productie van kwaliteitsbieren van hoge gisting. Wel werden de eigen mouterij en hopwinning gesloten en werden deze grondstoffen voortaan ingekocht die wel moesten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Augusteijn

In 1978 verwerft de brouwerij het recept van het bier dat de Paters Augustijnen in hun klooster te Gent brouwden. Het wordt verder geperfectioneerd en in 1982 komt de Augusteijn op de markt. Meteen een weergaloos succes en nog steeds het paradepaard van de brouwerij. Met de andere hoge gistingsbieren Piraat en Gulden Draak wordt het rijke gamma vervolledigd.

In 1990 ging de leiding van het bedrijf over naar de zoon van Jozef, Paul Van Steenberge. Er kwam een nieuwe, volledig computergestuurde brouwzaal, een computergestuurde vatenvullerij, een eigen waterzuiveringsinstallatie, een nieuwe bottelarij en stoomvoorziening op aardgas. De verwachte verzadiging van de binnenlandse markt was een belangrijke stimulans om afzetmogelijkheden in het buitenland te prospecteren. Van het aantrekkelijke aanbod van hoge gistingsbieren wordt op dit ogenblik 60% geëxporteerd.

Om de ambitieuze plannen voor de toekomst te realiseren, werd in 2009 het "AUGUSTIJN gamma" aangevuld met Augustijn Donker. De lancering van dit nieuwe bier was de gepaste aanleiding om over te gaan tot een frisse en hedendaagse restyling van Augustijn Blond en Augustijn Grand Cru. Een nieuw bier, nieuwe etiketten, nieuwe impulsen …

Distributieovereenkomst

Door een distributieovereenkomst te sluiten met Brouwerij Van Steenberge gaat SABMiller met het abdijbier Augustijn de strijd aan met Hoegaarden en Leffe van AB InBev. Door het internationale sterke netwerk van SABMiller in Nederland, Centraal-Europa en Italië krijgt Augustijn een kans om op deze markten (verder) door te breken.

Overnames
 

Neyt, Brouwerij - Evergem - Evergem (1993)
 

Overnames door Bierbrouwerij Van Steenberge

Bierbrouwerij Van Steenberge heeft 1 overname gedaan, namelijk Bierbrouwerij Neyt in onbekend .

Bierbrouwerij Van Steenberge in het nieuws

 • Bunniks Blond

  Bunnik's Blond bier voor het goede doel

  Bunnik’s Blond Bier wordt verkocht als sponsoractie van Bunnik’s Ride dat een sportieve fietstocht organiseert op zondag 25 juni.

  Doel van deze fietstocht is geld inzamelen voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. 

 • st stefanus

  Internationale verkoop St. Stefanus beter dan verwacht

  Het gaat veel beter dan verwacht met de internationale verkoop van St. Stefanus. Binnen een jaar produceert Bierbrouwerij Van Steenberge zo'n 5700 hectoliter meer dan het jaar daarvoor.

Cookie instellingen