Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen eert geboortestad met Haarlem 775 Dunnebier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen eert geboortestad met Haarlem 775 Dunnebier

08 december 2020 om 11:37

Haarlem bestaat dit jaar 775 jaar. Speciaalbierbrouwerij Jopen eert haar geboortestad met een speciaalbier om het jubileum te vieren: Jopen 775 Dunnebier.

Jopen dunnebier 775 jaar Haarlem
Jopen 775 dunnebier logo
Jopen dunnebier flesje en glas

Jubileum bier

Jopen Dunnebier flesje Op maandag 23 november 2020 vierde Haarlem 775 jaar stadsrechten. De Haarlemse craft brouwer Jopen is in 1994 ontstaan door het vergeten Haarlemse Hoppenbier te herintroduceren. Ruim kwart eeuw later viert Jopen de verjaardag van haar geboortestad met de introductie van het jublieumbier Haarlem 775 Dunnebier.
 
In 1995 vierde Haarlem haar 750-jarig bestaan. Om de ooit zo glorieuze brouwersstad eer aan te doen, werd er in stadsarchieven gezocht naar bierrecepten. Met het Haarlemse Hoppenbier uit 1501 werd op 11 november 1994 het feestjaar ingeluid. Zo werd Jopen, vernoemd naar houten biervaten van 112 liter, geboren.

Lees ook

Jopen Dunnebier

Een kwart eeuw later zit er weer een jubileumbier in het vat. Het Haarlem 775 Dunnebier is een moderne invulling van een historische bierstijl. Het lichte bier van 3,8% is fruitig en zacht van smaak.

Feestelijke novembermaand

November was een feestelijke maand voor Jopen. Michel Ordeman, algemeen directeur van Jopen, licht trots toe waarom. "Op Sint-Maartensdag, 11 november jl., was het driedubbel feest. We vierden als biermerk onze 26e verjaardag, de Jopenkerk Haarlem bestond 10 jaar en als kers op de verjaardagstaart werd onze Jopen NON IPA bekroond met een gouden European Beer Star. Waanzinnig mooi nieuws op een dag waarop we ons kerkjubileum niet groots konden vieren."  

Cookie instellingen