Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jopen Mooie Nel "Beste bier van Nederland 2015"

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jopen Mooie Nel "Beste bier van Nederland 2015"

29 mei 2015 om 12:56

De Mitra Award ‘Het beste bier van Nederland 2015’ is gewonnen door Jopen Mooie Nel op de 1e editie van de Dutch Beer Challenge.

Jopen Mooie Nel is extra zwaar gebrouwen en gehopt met 6,5% alcohol.

Dutch Beer Challenge
Jopen logo
Jopen Brouwerij

Dutch Beer Challenge

Op donderdag 28 mei 2015 zijn de prijzen uitgereikt van de eerste Dutch Beer Challenge die op 19 maart jl. werd gehouden. Daarbij is bekend gemaakt dat de algehele prijs, de Mitra Award ‘Het beste bier van Nederland 2015’, is gewonnen door Jopen Mooie Nel. Uit handen van general manager Marco Philipsen van Mitra namen de brouwers van Jopenkerk Brouwerij uit Haarlem het unieke houten beeldhouwwerk in ontvangst. Alle overige winnaars kregen op het podium hun trofee uitgereikt door competitieleider Luc de Raedemaeker van de Dutch Beer Challenge.

Jopen Mooie Nel wint Mitra Award

Op 19 maart 2015 werd in Rotterdam de allereerste editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. 44 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 155 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze nieuwe Nederlandse bierwedstrijd.

Lees ook

’s Avonds werden tijdens een 2-sterren bier-/spijsdiner in restaurant Parkheuvel al de 46 winnende bieren bekend gemaakt. De ‘overall’ prijs ‘Het Beste Bier van Nederland 2015’ - powered by Mitra - is bekend gemaakt tijdens het openingsfestival van de Week van het Nederlandse Bier in Den Haag. Daar zijn ook de gouden, zilveren en bronzen medailles aan de overige winnaars uitgereikt. In totaal zijn er 46 gouden, zilveren en bronzen bieren uitverkozen. Grote winnaars zijn de Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij ’t Uiltje met beide 4 medailles. Hertog Jan brouwerij, SNAB bierbrouwers, Brouwerij ‘t IJ en Brouwerij Egmond kaapten allen 3 medailles weg.

Jopen Mooie Nel

Jopen Mooie Nel glas + fles Het ‘beste bier van Nederland 2015’ is tot stand gekomen door alle gouden medaille-winnaars naast elkaar te zetten. Jopen Mooie Nel behaalde de hoogste scores van alle winnaars en mag zich een jaar lang ‘het beste bier van Nederland’ noemen.

De 25 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters en internationale specialisten hebben de 155 ingezonden Nederlandse bieren blind geproefd in ca. 15 verschillende biercategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren.

Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren explosief gegroeid tot ruim 275. Daarom kon Nederland niet meer zonder een professionele bierwedstrijd. De bieren die gewonnen hebben op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op grote mediabelangstelling en worden aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 28 mei t/m 7 juni 2015. Slijterijketen Mitra heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge. De uit te reiken Nederlandse Bierprijzen zullen dan ook de naam van Mitra dragen.

Cookie instellingen