Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jupiler gaat ook Corona brouwen | Brouwerij België

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jupiler gaat ook Corona brouwen

25 september 2019 om 11:19

De grootste bierbrouwer ter wereld oftewel AB (Anheuser-Busch) InBev gaat in de Belgische brouwerij van Jupiler ook Corona brouwen. Het brouwproces zal exact gelijk zijn als in Mexico. 

Header Corona
Corona bier
Corona Logo

Wereldmerken gebrouwen in België

De grootste bierbrouwer ter wereld oftewel AB (Anheuser-Busch) InBev gaat in de Belgische brouwerij Jupiler ook Corona brouwen. In juni 2019 werd bekendgemaakt dat Bud (een ander biermerk van AB InBev) al uit de ketels zou komen in Leuven (België). Nu Corona in Jupile (België) wordt gebrouwen is België een van de eerste landen waar de drie wereldmerken van AB InBev worden geproduceerd: Bud, Stella Artois en Corona. 

Corona-brouwmeesters houden toezicht

Men hoeft zich geen zorgen te maken dat smaak van de 'Belgische Corona' af zal wijken van wat men gewend is. Onder toezicht van de Corona-brouwmeesters zal het bier exact hetzelfde brouwproces ondergaan dat al meer dan 90 jaar in Mexico wordt gevolgd.

Flesje Corona

Lees ook

Vraag is enorm 

Corona wordt ondertussen in meer dan 125 landen verkocht. De vraag is enorm en daarom lijkt het AB InBev verstandig om de productie ook in België plaats te laten vinden. De capaciteit wordt hierdoor vergroot en zo wordt het bier ook dichterbij de Europese consument gebrouwen. De productie van Corona vindt vanaf nu dus in twee landen plaats, namelijk België en het thuisland van Corona waar het al meer dan 90 jaar wordt gebrouwen: Mexico.