Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jupiler komt met écht alcoholvrij bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jupiler komt met écht alcoholvrij bier

26 oktober 2016 om 13:17

Megabrouwer AB InBev introduceert begin december een écht alcholvrije Jupiler.

Jupiler NA dat 0,5% alcohol bevatte zal verdwijnen.

Jupiler proosten
Jupiler NA logo
Jupiler 0.0

Jupiler 0,0% is een alcoholvrij pilsbier dat wordt gemaakt met dezelfde ingrediënten als het klassieke Jupiler pintje. AB InBev beweert dat de smaak kwalitatief beter is dan Jupiler NA.

Alcoholvrije strategie AB InBev

Het nieuwe alcoholvrije bier past in de bredere strategie van de bierbrouwer om tegen 2025 een vijfde van het wereldwijde volume in laag- en niet-alcoholhoudende bieren te realiseren. Bij AB Inbev zien ze immers dat steeds meer mensen naar een non-alcoholisch drankje grijpen.

Lees ook

Jupiler NA en Jupiler Force

Jupiler NA krat AB Inbev benadrukt dat de smaak van de nieuwe Jupiler 0.0% kwalitatief hoger zal liggen dan die van de huidige Jupiler NA, die een alcoholpercentage van 0.5% heeft. Jupiler NA zal binnenkort van de markt verdwijnen.

Dankzij een innovatief brouwproces blijft de smaak van de Jupiler 0.0% veel authentieker dan die van bijvoorbeeld de NA-pils, zelfs wanneer de alcohol er na het fermentatieproces wordt uitgehaald, aldus AB Inbev.

In 2011 nog bracht de Leuvense biergigant het alcoholvrije Jupiler Force op de markt, maar dat bleek geen succes. In 2014, amper drie jaar na de lancering, werd de productie stopgezet.