Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Jupiler Tauro nieuw sterk bier van Jupiler

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Jupiler Tauro nieuw sterk bier van Jupiler

06 oktober 2008 om 11:27

Bierbrouwer InBev lanceert een nieuw Jupiler bier met de naam Jupiler Tauro. De Tauro is een krachtig blond bier van lage gisting (type pils) maar met een alcoholgehalte van 8,3 procent.

Jupiler Tauro nieuw sterk bier van Jupiler
Jupiler Tauro logo
Jupiler Tauro logo

InBev had tot nu geen bier met een hoog alcoholpercentage in haar assortiment. Volgens Frederic Landtmeters van InBev is het bier er gekomen op verzoek van consumenten: 'Zij zochten duidelijk naar een krachtiger blond bier met nog meer karakter. Zo'n bier ontbrak in ons Jupilergamma, terwijl de sterke blonde bieren duidelijk groeien.'

De smaak van de Jupiler Tauro wordt omschreven als robuuster dan de gewone Jupiler, met een duidelijk hoppig karakter. 'Het is wel een bier van lage gisting, en dus een echt pilsbier', zegt bierjournalist Geert Van Lierde (Café-Revue), die stelt dat het bier brouwtechnisch uitstekend in elkaar zit.

In het buitenland heet dergelijk bier een superstrong lager. Dat zijn pilsbieren die vlot binnengaan. Onder meer in Engeland hebben alcoholbestrijdingsorganisaties al herhaaldelijk kritiek geuit op dergelijke bieren. Nogal wat Britse jongeren gieten ze snel binnen om dronken te worden, het fenomeen van het binge-drinking. Een daklozenorganisatie heeft er zelfs gevraagd dergelijke bieren te verbieden of ze minstens duurder te maken. Ook de Jupiler Tauro kost minder dan een euro per flesje.

Met de lancering van het bier wordt een nieuw flesje met bijbehorend glas gelanceerd waarop het embleem van een stier gegraveerd staat, het symbool van Jupiler.

Jupiler Tauro is vanaf de tweede week van oktober verkrijgbaar in de belangrijkste supermarkten en slijterijen van België. Wanneer wij in Nederland van de Tauro mogen genieten is nog niet bekend.

Lees ook

http://www.jupilertauro.be 

Cookie instellingen