Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kaapse Anniversary Bier Festival viert jubileumeditie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kaapse Anniversary Bier Festival ’24 viert jubileumeditie

02 mei 2024 om 11:35

Kaapse Brouwers uit Rotterdam houdt op 18 mei de jubileumeditie van hun Kaapse Bier Festival. De tiende editie wordt gevierd met brouwers van over de hele wereld.

Bierfestival bij Kaapse Brouwers
Kaapse Brouwers bieren
Sfeer binnen tijdens Kaapse Bierfestival

Bierfestival van Kaapse Brouwers

Op zaterdag 18 mei organiseert Kaapse Brouwers de 10e editie van het Kaapse Anniversary Bier Festival. Het moment voor alle bierfanaten, borrelaars en levensgenieters om bijeen te komen en te genieten van een dag die volledig in het teken staat van lekkere bieren, smakelijke happen en een hoop gezelligheid.

Het festival vindt plaats in het Keile District in Rotterdam: in zowel het Keilepand zelf, als op het grote terras ervoor. Wat kan je zoal verwachten? Een walhalla aan bieren, de lekkerste deuntjes van verschillende dj’s, goede foodstands voor alle lekkerbekken, proeverijen, masterclasses en een geheime speakeasy bar (niet verder vertellen).

We kunnen onze 10e verjaardag natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Het is nota bene ons tinnen huwelijk met onze ‘hometown’ Rotterdam, dus we pakken dan ook extra groots uit dit keer. Voor alle festivalliefhebbers direct de perfecte gelegenheid om het festivalseizoen af te trappen met een koud speciaalbiertje in de hand!” vertelt Mike Schelling, hoofd marketing bij Kaapse Brouwers.

Jubileumeditie - 10de editie

Elk jaar organiseert Kaapse Brouwers een bierfestival om weer een jaar aan ervaringen, groei en gezelligheid met elkaar te vieren. Dit jaar is dat er niet zomaar één: het “Kaapse Anniversary Bier Festival ’24”, zal volledig in het teken staan van het 10-jarig jubileum.

Kaapse Anniversary Beer Festival - 10de editie Iedereen is van 12:00 tot 23:00 uur welkom om te genieten van al het moois dat dit festival te bieden heeft. Een écht Rotterdams feestje, georganiseerd in het monumentale Keilepand in het Keile District in Rotterdam. Tegelijkertijd ook de locatie waar de brouwerij van Kaapse Brouwers zich bevindt.

Lees ook

Bieren van over de hele wereld

Tijdens het Kaapse Anniversary Bier Festival ’24 is er niet alleen de kans om de bieren van Kaapse Brouwers te proeven. Er zijn maar liefst 14 verschillende bars, waaronder een speciale ‘Rotterdam Bier Bar’, waar vrijwel alle bierbrouwers uit Rotterdam vertegenwoordigd zijn.

Ook een aantal buitenlandse brouwers komen speciaal voor de jubileumeditie over om hun bieren te serveren, zoals Cantina Errante (Italië), Rascals (Ierland), To Øl (Denemarken), La Pirata (Spanje), Fyne Ales Brewery (Schotland), Brussels Beer Project (België), Stigbergets Bryggeri (Zweden), Sleeping Village Brewing (Noorwegen), DOK Brewing Company (België) en Kemker Kultuur (Duitsland).

Voor de echte bierconnaisseurs is er ook de kans om meer kennis op te doen over het brouwproces en de diverse bierstijlen bij de verschillende masterclasses en workshops die worden aangeboden. Daarnaast worden er aantal zeer zeldzame bieren geschonken.

Afterparty

Voor iedereen die er na 23:00 uur nog niet genoeg van krijgt, organiseert Kaapse Brouwers in samenwerking met Cult=us een exclusieve afterparty. Hierbij is er ruimte voor slechts 150 man om te blijven plakken tot in de late uurtjes. De afterparty duurt van 23:00 tot 03:00 en men kan een aantal exclusieve releases op de tap verwachten om deze dag extra speciaal en heerlijk af te sluiten.

Over Kaapse Brouwers

Vanaf 2014 actief, is Kaapse Brouwers een onafhankelijke craft bierbrouwerij van Rotterdamse oorsprong. Zij hebben dan ook niet voor niets de missie: “het beste Rotterdamse bier van de wereld te brouwen”. Met gedurfde recepten, uitdagende smaakexperimenten en eigentijdse craftbieren zijn de Kaapse Brouwers druk om deze missie te voltooien. Daarnaast zijn ze een nieuwe samenwerking aangegaan met ‘Rotterdam de Boer Op’ om het Kaapse bier met zoveel mogelijk lokale ingrediënten te produceren. Het ‘Kaapse Anniversary Bier Festival’ is een evenement dat jaarlijks terugkomt en altijd wordt gevierd rond het pinksterweekend. Dit jaar viert Kaapse Brouwers haar 10e jubileumeditie.

Voor meer informatie over het Kaapse Anniversary Bier Festival ’24, bekijk de vermelding in de bieragenda.

Cookie instellingen