De Kaasfabriek in klooster Wittem in Zuid-Limburg heeft een boerenkaas met bier gemaakt: 'Gerardus Wittemse Bierkaas'.
De kaas is gemaakt van het door Gulpener gebrouwen Gerardus Dubbel.
Bierkaas
De Gerardus Wittemse Bierkaas wordt gemaakt op kaasboerderij Mathijssen in Udenhout, van onbehandelde dagverse melk van eigen koeien. De productie en marketing gaat in samenwerking met De Kaasfabriek en de Gulpener Brouwerij.
Lees ook
Het speciale aan deze kaas is dat er bier in is verwerkt. In een kaas van zes kilo is ruim een liter Gerardus Wittems Kloosterbier verwerkt. Dit is een donker bier van hoge gisting dat door bierbrouwerij Gulpener wordt gebrouwen.
De smaak van de kaas kan worden omschreven als ‘vol en romig met een pittige nasmaak van het bier. Het is een harde kaas waarvan de smaak tien weken mooi in balans is.
De bierkaas is de komende maanden verkrijgbaar bij bijna 450 kaasspeciaalzaken in heel Nederland en bij Jan Linders supermarkten.