Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Katwijk voert leeftijdsgrens alcohol geleidelijk in

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Katwijk voert leeftijdsgrens alcohol geleidelijk in

26 november 2013 om 13:30

Goed nieuws voor de 16- en 17 jarigen in Katwijk! De burgemeester van Katwijk wil de leeftijdsgrens voor alcohol, die per 1 januari van 16 naar 18 jaar gaat, geleidelijk invoeren.

bier drinken

Woon je in Katwijk en word je voor 1 januari 2014 16 of 17 jaar? Dan heb je geluk! Bij controles in de horeca van Katwijk hoef je dan geen boete te verwachten als je alcohol drinkt. De burgemeester wil de leeftijdsgrens voor alcohol, die per 1 januari van 16 naar 18 jaar gaat, geleidelijk in gaan voeren.

Gedoogbeleid

Katwijk is de eerste gemeente met een gedoogbeleid, voor zover bekend. De burgemeester van Katwijk, Jos Wienen, wil hiermee voorkomen dat jongeren overlast gaan veroorzaken. Ook geeft hij aan dat deze jongeren al gewend zijn om alcohol te drinken tijdens het stappen.

Lees ook

De burgemeester komt met deze maatregel tegemoet aan de horeca in Katwijk. De horeca gelegenheden wilden een overgangsmaatregel omdat ze bang zijn voor omzetverlies.

Sneeuwbaleffect

"Ik hoop niet dat het Katwijkse voorbeeld een sneeuwbaleffect heeft", aldus Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP.

Volgens hem kunnen uitzonderingen leiden tot verwarring en ongewenst alcoholtoerisme.

Cookie instellingen