Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

KBC wordt CRAFT en komt met Dutch Craft Beer Conference

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

KBC wordt CRAFT en komt met Dutch Craft Beer Conference

21 november 2016 om 12:13

Klein Brouwerij Collectief (KBC) wordt CRAFT en organiseert de eerste Dutch Craft Beer Conference.

De vereniging van onafhankelijke brouwers bestaat sinds 2003. 

KBC wordt CRAFT en komt met Dutch Craft Beer Conference

 De opmars van onafhankelijke brouwerijen in Nederland zet onverminderd door, dat merkt ook de vereniging CRAFT . CRAFT is het grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke brouwerijen in Nederland. De groeiende populariteit van speciaalbier van eigen bodem geeft ook een impuls aan de ambities van CRAFT en daarbij hoort ook een nieuwe naam. 

Groei brouwerijen en speciaalbier

Met de sterke groei van het aantal kleine brouwerijen en de toenemende vraag naar speciaalbieren wordt het Nederlandse bierlandschap steeds kleurrijker. Er was bijvoorbeeld een spectaculaire omzetstijging van speciaalbier. De kleine brouwerijen worden steeds groter, die allemaal origineel willen blijven en veel experimenteren met hun bieren.  KBC

Lees ook

Het Klein Brouwerij Collectief besloot dus dat bij de grotere ambities van het samenwerkingsverband een nieuwe naam hoorde. CRAFT is dus de nieuwe naam, die ook wel toepasselijk is. Craft bier is speciaalbier en aangezien bijna alle kleine brouwerijen zich nu vooral richten op het brouwen van speciaalbier. Als grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke brouwerijen en de groeiende vraag naar speciaalbier verwachten ze alleen nog maar verder te groeien.

Dutch Craft Beer Conference

De KBC vond het niet alleen tijd voor een nieuwe naam, maar ook voor een eigen congres: Dutch Craft Beer Conference. Het is een congres met aansprekende onderwerpen en interessante sprekers uit binnen- en buitenland en uniek in Nederland. Er zijn om wat voorbeelden te noemen workshops die ingaan op technische aspecten van het brouwen, marketing en sales, afzetmarkten, trends en innovaties in verpakkingen.

Het is de bedoeling dat het een jaarlijks congres wordt dat gericht is op kennisuitwisseling en een dag waarop je op zoek kunt gaan naar nieuwe ideeën en inzichten. Zo wordt het een leuk en leerzaam congres waar je elk jaar weer naar toe zou willen komen. De Dutch Craft Beer Conference is op dinsdag 24 januari 2017. 

Cookie instellingen