Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

KBC wordt CRAFT en organiseert eigen congres

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

KBC wordt CRAFT en organiseert eigen congres

01 december 2016 om 13:19

CRAFT is een vereniging die tot voor kort bekend stond als het Klein Brouwerij Collectief (KBC).

Ze organiseren begin volgend jaar de eerste Dutch Craft Beer Conference.

Nederlands speciaalbier

Klein Brouwerij Collectie logo CRAFT is de branchevereniging voor onafhankelijke craftbrouwers in Nederland en bestaat sinds 2003 (als KBC). Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot het grootste samenwerkingsverband van onafhankelijke Nederlandse bierbrouwerijen.

De groeiende populariteit van craftbier van eigen bodem, geeft ook een nieuwe impuls aan de ambities van de vereniging en daarbij hoort ook een nieuwe naam en een eigen congres.

CRAFT

CRAFT logo Met de sterke groei van het aantal kleine brouwerijen en de toenemende vraag naar craftbieren, wordt het Nederlands bierlandschap steeds kleurrijker. En volgens Paul Brouwer, bestuurslid PR & Communicatie, passen hier ook nieuwe ambities bij.

'Als vereniging willen we de onafhankelijke, traditionele en innovatieve cultuur van de craftbrouwers beschermen en promoten. Toen het KBC in 2003 opgericht werd, was het vooral een netwerk-club van uit de hand gelopen hobbyisten. De meeste leden zijn deze fase ontstegen en zijn tegenwoordig ondernemers die hun brouwerij professioneel draaien.

Onze 150 leden doen qua volume nog een klein percentage van de markt, maar het is duidelijk dat craftbier groeiende is. Binnenkort starten we met ons eigen onderzoek naar de Nederlandse biermarkt, de ‘CRAFT-index’. Hiermee willen we in kaart brengen wat onze impact op de Nederlandse biermarkt daadwerkelijk is. De resultaten van de CRAFT-index zullen we begin 2017 presenteren’.

Lees ook

Dutch Craft Beer Conference

CRAFT investeert momenteel actief in de promotie van craftbier. Parallel hieraan worden initiatieven genomen die moeten leiden tot professionalisering en innovatie bij de achterban. De organisatie van het eerste Dutch Craft Beer Conference is hiervan een goed voorbeeld.

Bestuurslid Erwin van Mollhierover: 'Het is een nieuw congres met aansprekende onderwerpen en interessante sprekers uit binnen- en buitenland en uniek in Nederland. Naast de plenaire sessies kunnen bezoekers precies die parallelsessies uitkiezen die voor hen interessant zijn.

Dutch Craft Beer Conference

Denk bijvoorbeeld aan workshops die ingaan op technische aspecten van het brouwen, marketing en sales, afzetmarkten of trends en innovaties in verpakkingen. Het congres moet uitgroeien tot een jaarlijks evenement dat gericht is op kennisuitwisseling en een dag waarop je op zoek kunt gaan naar nieuwe ideeën en inzichten.

Kennisuitwisseling vindt ook plaats tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers die elkaar ontmoeten in de wandelgangen, op de informatiemarkt en tijdens de lunch en een afsluitende netwerkborrel'. Voorzitter van de dag is Ronald Giphart, die zelf ook fervent aanhanger van craftbier is.

De Dutch Craft Beer Conference vindt plaats op dinsdag 24 januari 2017 in Amersfoort. Leden van CRAFT ontvangen €100,- korting op de toegangsprijs. Voor het volledige programma of meer informatie kijkt u op www.dutchcraftbeerconference.nl/

Cookie instellingen