Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Met onafhankelijke biertankinstallaties de prijs van bier omlaag?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

KHN: onafhankelijke biertankinstallaties

07 januari 2013 om 17:02

KHN en Ntray willen de biermarkt openbreken met onafhankelijke biertankinstallaties. Deze biertanks kunnen gevuld worden met alle merken bier.

Biertank

KHN biedt horecaondernemers de mogelijkheid om zelf biertanks te huren of kopen. Op maandag 7 januari werd tijdens de Horecava een samenwerking ondertekend door het bedrijf Ntray en Koninklijke Horeca Nederland. Met deze samenwerking wordt een al jaren vastzittende markt opengebroken. KHN wil de ondernemers een keuze aanbieden en het monopolie van bierbrouwers doorbreken door ondernemers de mogelijkheid aan te bieden om via KHN biertankinstallaties te kopen of huren.

Lees ook

Horeca ondernemers vast aan brouwer

Biertankinstallaties worden nu voornamelijk geleverd door de brouwers. Als een ondernemer wil overstappen naar een andere bierbrouwer is dat vaak ingewikkeld, omdat deze biertanks in eigendom zijn van de bierbrouwers. Hierdoor heeft de horeca ondernemer niet alle vrijheid die hij wel vaak zou willen. De 4 grote bierbrouwers in Nederland (Heineken, Grolsch, Inbev en Bavaria) hebben maar liefst 96% van de biermarkt in handen. Meer concurrentie is dan ook zeer welkom!

Biertanks

Horecaondernemers kunnen biertanks aanschaffen van 250, 500 of 1000 liter bier. De inkoop van bier staat los van de installatie, maar een goede biertank is belangrijk voor een vakkundig en mooi gepresenteerd biertje. Zo ondersteunt KHN ondernemers door hen de mogelijkheid te bieden om minder afhankelijk te zijn van de bierbrouwers. Daardoor krijgt de horecaondernemer een betere positie om te onderhandelen met de bierbrouwer. 

Op maandagochtend 7 januari ondertekenden KHN en Ntray de samenwerkingsovereenkomst. "Met deze unieke samenwerking willen wij ondernemers een keuze aanbieden om het monopolie van bierbrouwers te doorbreken," aldus KHN-directeur Lodewijk van der Grinten. 

Biertankinstallatie

Cookie instellingen