Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Koperen Kat brouwt superfood-bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Koperen Kat brouwt superfood-bier

06 februari 2015 om 09:12

Superfoods zijn hip. Stadsbrouwerij De Koperen Kat sluit aan op deze trend en heeft een algenbier gebrouwen.

Hierdoor is een heus ‘superfood-bier’ ontstaan.

koperen kat brouwt superfood bier
Brouwerij de Koperen Kat
Brouwerij de Koperen Kat

Bier van algen

Het superfood-bier van Stadsbrouwerij De Koperen Kat is gebrouwen met behulp van algen die 120 jaar geleden door een Nederlandse bioloog zijn ontdekt. Eigenaar Rolf Katte van De Koperen Kat heeft met professioneel brouwer Roel Wagemans dit unieke algenbier voor het eerst in december 2014 gebrouwen.

Lees ook

Het algenbier is getest op smaak en kwaliteit en die blijkt boven verwachting goed te zijn. Het bier heeft een tinteling op de tong door de algen en een alcoholpercentage van 5%.

“D-AL-G” Beer heeft geneesachtige eigenschappen

De brouwer beweert zelfs dat het gebrouwen algenbier “D-AL-G” Beer (Dutch Algea Beer) geneeskrachtige en helende eigenschappen heeft. Zo bevat het mini-algje "Chlorella" vitamine B1, B2, B6 en B12, C, D en E, magnesium, calcium, sodium, ijzer en zink. Ook zou het veroudering tegengaan en cholesterolverlagend werken. In Japan is het erg populair. het algje wordt daar gezien als superfood.

D-AL-G bier zal vanaf eind april 2015 verkrijgbaar zijn bij De Koperen Kat te Delft en later bij een aantal aangesloten erkende speciaal bierleveranciers.

Cookie instellingen